Ege Postası
Geri

Göçmen kuşlar yapay evlerle korumaya alındı

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesindeki çay ve göletlere su kuşlarının sağlıklı üreyebilmeleri için yapay kuş yuvaları yerleştirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şube Müdürlüğü'nce, kuluçkaya yatan su kuşlarının tehlikelerden...
Göçmen kuşlar yapay evlerle korumaya alındı
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 18:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Giresun'un Şebinkarahisar ilçesindeki çay ve göletlere su kuşlarının sağlıklı üreyebilmeleri için yapay kuş yuvaları yerleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şube Müdürlüğü'nce, kuluçkaya yatan su kuşlarının tehlikelerden uzak bir şekilde üremelerini sağlamak amacıyla, Şebinkarahisar ilçesindeki, Kılıçkaya Barajı, Avutmuş Çayı ve gölet gibi sulak alanlara 10 adet yapay kuş yuvası yerleştirildi.

Ülke genelinde deneme amacıyla yürütülen çalışma, "Su Kuşları İçin Yapay Yuva" tesis edilmesi fikrinden yola çıkılarak uygulamaya konuldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmada göl ve göletlerin, akarsu deltalarının 2 metre derinliklerine kadar olan sığ sularında su kuşlarının üreme esnasında yırtıcılardan kaynaklanan kayıplarını minimuma indirilmesi hedefleniyor.

Göçmen kuşların her yıl düzenli olarak yaptığı göçlerin insanlar için hayati öneme sahip olduğunun belirtildiği açıklamada, "Kuşlar zararlı böceklerin baş düşmanıdır. Karaların çoğunun bulunduğu kuzey bölgelerine göç etmeselerdi ve yılın dörtte üçünü burada geçirmeselerdi, haşereler buralarda muazzam bir bitki katliamı yapardı. Baharda milyonlarca böcek, bitkiler üzerine yumurta bırakır. Bunlardan çıkan tırtıllar, kuşlar tarafından yenilerek kontrol altında tutulur. Çeşitli kurt, böcek ve çekirge yumurtalarını yiyerek mutlak bir kıtlığın önüne geçerler." denildi.

Tespit çalışmaları süren sulak alanlara 8 adet daha yapay kuş yuvası yerleştirilmesi hedefleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası