Ege Postası
Geri

Kayıhan’ın altı pazar, üstü bilgievi oluyor

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kayıhan kapalı pazar yeri, Kayıhan kaplı yüzme havuzu inşası ve Bağbaşı yolu düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Zolan’a yardımcıları Nilgün Ök ve Mahmut Güngör de eşlik etti.Zolan, Kayıhan...
Kayıhan’ın altı pazar, üstü bilgievi oluyor
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 18:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kayıhan kapalı pazar yeri, Kayıhan kaplı yüzme havuzu inşası ve Bağbaşı yolu düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Zolan’a yardımcıları Nilgün Ök ve Mahmut Güngör de eşlik etti.

Zolan, Kayıhan kapalı pazaryeri ile aynı zamanda bilgi evi ve kurs merkezi olarak da kullanılacak tesisin kısa süre içerisinde faaliyete geçeceğini söyledi. Kışın çamurda, yazın ise toz ve sıcakta zorluk çeken vatandaşlar için bölge halkına pazar yeri sözü verdiklerini hatırlatan Zolan, “Bölge için çok önemli bir tesisi tamamladık. Kısa süre içinde hizmete girecek Kayıhan kapalı pazar yerinin üst katı bilgievi ve kurs merkezi olacak. Pazar yeri gerek sağlık gerekse güvenlik açısından her türlü konfora sahip. Ayrıca bölgemizde etüt merkezimiz yoktu. İhtiyaç ve talep vardı. İki projeyi burada birleştirip çocuklarımızın geleceği adına etüt merkezini de inşa ettik. Çok amaçlı salonlarımız var. Daha da önemlisi spor yapmakla ilgili alanlarımız oluştu. Kayıhan ve çevre mahallelerimiz bunlardan faydalanacak. Pazar esnafının kura çekiminin ardından pazar hizmete girecek. 9’uncu pazar yerimiz Denizli’ye hayırlı olsun.” dedi.

Tesisin 6 bin 800 metrekarelik bir alan üzerinde yer aldığını ifade eden Zolan, “Bu tesiste 213 tezgah ve 24 dükkan bulunurken, tesisin üst katı bu bölgede bulunan çocuklarımızın yararlanacağı bilgievi ve kurs merkezi olarak tasarlandı. Çocuklarımız burada eğitim alacaklar. Burası mahalle sakinlerinin diğer bazı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlandı. Kayıhan Mahallesi sakinlerine kapalı pazar yeri yapım sözümüz vardı. Ne söz verdiysek bir bir yerine getiriyoruz.” diye konuştu.

YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

Zolan daha sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılımı ile geçen ay temeli atılan Kayıhan kapalı yüzme havuzu inşaatına geçti. Yapımı devam eden havuza ilişkin bilgiler veren Başkan Zolan, “İnşaatı büyük bir hızla devam eden havuzumuz bölgenin ve Denizli’nin önemli bir ihtiyacını giderecek. Denizli’nin farklı bölgelerinde açık ve kapalı yüzme havuzları yapmak için harekete geçtik. Burası bizim için bir başlangıç. Bu Denizli insanı için önemli bir ihtiyaç. Çocuklarımızın ve hanım kardeşlerimizin yüzme öğrenmesini istiyoruz. Burada ücretsiz kurslar açacağız. Son derece modern bir tesisin inşasını gerçekleştiriyoruz. 4 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde yapılacak Kayıhan yüzme havuzunda bir büyük yarı olimpik havuz ile bir küçük eğitim havuzu yer alacak. Dünya standartlarındaki bu havuzlar; su altı hokeyi, sportif yüzme ve eğitim çalışmaları için de kullanılabilecek. Yılbaşına kadar bitirmeyi planlıyoruz. İsteyen herkes burayı kullanabilecek. Havuz sayısını artırmak içinse planlamalarımız devam ediyor. Çocuklarımızın için bunu yapmak zorundayız. İstiyoruz ki yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmasın. İstiyoruz ki Denizli’de her yaştan insan spor yapsın. Denizli her şeyde olduğu gibi sporda da parmakla gösterilsin.” şeklinde konuştu.

Başkan Zolan daha sonra Bağbaşı yolunda yapılan düzenleme çalışmalarını ekibiyle birlikte inceledi. Denizli'nin önemli ulaşım arterlerinden biri olan Antalya yolunun Ulus Kavşağı ile Kelleci Kardeşler Kavşağı arasındaki 7 kilometrelik kısmın yeniden düzenleneceğini dile getiren Zolan şunları kaydetti: “Denizli’nin İzmir ve Ankara giriş çıkışlarında yaptığımız düzenlemeler bu kente bambaşka bir hava kattı. Geçmişte o bölgelerin durumu içler acısıydı. Şimdi ise Denizli’ye yakışır bir halde. Son bir yıldır Antalya yolu için planlamalarımızı yapıyoruz. Burası yeniden düzenleniyor. Güvenlik açısından, konfor açısından standartları artırılacak yol Denizli’ye yakışır hale gelecek. Yayalar ve araçlar için alt geçitler yapılacak. Taşıt yolu 3 şeride çıkarılırken, yan yol, çift yönlü bisiklet yolu, ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmaları yapılacak. Baştan aşağıya yenilenecek Antalya yolundaki çalışmalar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Burası seyahat sağlığı açısından alt seviye olan bir yoldu. Denizli’nin bugünkü imajına yakışmayan bir noktadaydı. Karayolları Bölge Müdürlülüğü ile işbirliği içindeyiz. Asfaltını Karayolları yapacak, diğer yol düzenlemeleri Denizli Belediyesi tarafından yapılacak. Bu kara yolu ileride bulvarımız olacak. Çevre yolu tamamladığında bir bulvar haline gelecek. Yaya ve can güvenliği itibariyle en üst seviyede olacak.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası