Ege Postası
Geri

Sarıkaya’da kütüphanesiz okul kalmayacak

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde eğitim gönüllüsü Şükrü Batanay ve Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ‘Atık Yönetim Topluluğu’ tarafından başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ kampanyası kapsamında ilçedeki...
Sarıkaya’da kütüphanesiz okul kalmayacak
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 18:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde eğitim gönüllüsü Şükrü Batanay ve Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ‘Atık Yönetim Topluluğu’ tarafından başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ kampanyası kapsamında ilçedeki okullara kütüphaneler kuruluyor.

Eğitim gönüllüsü Batanay’ın öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Hacettepe Üniversitesi Atık Yönetip Topluluğu kısa bir süre önce Sarıkaya İlköğretim Okulu'na kurdukları kütüphanenin ardından Hisarbey İlköğretim Okulu'nun kütüphanesini de oluşturdu. Atık Yönetim Topluluğu Başkanı Murat Tuncer, yaptığı açıklamada, 'Sarıkaya’da kütüphanesiz okul kalmayacak' kampanyası kapsamında ilçede kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kurduklarını ve kitapları da yine kendilerinin temin ettiğini söyledi. Tuncer, "Bizler üniversite öğrencileri olarak 'atık yönetim topluluğu' olarak bir topluluk kurduk. Burada adından da anlaşılacağı üzeri atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandırmasını sağlıyoruz. Bu sayede elde ettiğimiz gelirlerle de kütüphanesi olmayan okullarımıza kütüphane kuruyoruz. Bu projenin iki önemli güzelliği var; birincisi bu atıkların geri dönüşümle tekrar kazanılması ve doğanın korunması sağlanırken diğer yandan okullarımız kütüphanelerine kavuşuyor. Daha önce Sarıkaya İlköğretim Okulumuzun kütüphanesini kurduk. Şimdi ise Hisarbey İlköğretim Okulumuzun kütüphanesini kuruyoruz." dedi.

Eğitim gönüllüsü Şükrü Batanay da Hacettepe Üniversitesi Atık Topluluğu öğrencilerinin topladıkları atıkları geri dönüşümle tekrar üretime kazandırdıklarını, buradan elde ettikleri gelirleri de eğitime harcadıklarını söyledi. Batanay, "Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve kutluyorum. Gerçekten örnek bir çalışmaya imza atıyorlar. Daha önce ilçemiz bir okulumuza kütüphane kurarak kitaplarını da temin ettiler. Şimdi ikinci okulumuzun kütüphaneye kavuşmasını sağladılar. İnşallah kısa bir süre içerisinde Sarıkaya’da kütüphanesi olmayan okulumuz kalmayacak." diye konuştu.

Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir ise bu tür çalışmaların eğitim adına yapılan örnek çalışmalar olduğunu belirterek, eğitim gönüllüsü Batanay ve Hacettepe Üniversitesi Atık Topluluğu'na teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası