Ege Postası
Geri

Arazilerin kamuya bedelsiz terk edilmesi tartışma konusu oldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve Atakum ilçesinden geçen hafif raylı sistem güzergahı üzerinde vatandaşların mülkiyetinde bulunan arazilere yapılaşma hakkı tanınması karşılığında kamuya bedelsiz terk edilmesi...
Arazilerin kamuya bedelsiz terk edilmesi tartışma konusu oldu
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 18:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve Atakum ilçesinden geçen hafif raylı sistem güzergahı üzerinde vatandaşların mülkiyetinde bulunan arazilere yapılaşma hakkı tanınması karşılığında kamuya bedelsiz terk edilmesi uygulaması, belediye meclisinde tartışma konusu oldu.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, haziran ayı ikinci ortak komisyon toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır’ın meclis başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Samsun’un Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik beldesine kurulacak lojistik köy alanında belirlenen konutların yüksekliği ile ilgili imar planı teklifi görüşüldü. Yapılaşma hakkını 3 kat olarak sınırlayan imar planı değişikliğine Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin tepki gösterdi. Tekin, “Kurulacak lojistik köy projesi Avrupa Birliği standartlarına göre hazırlanan ve bu kapsamda kredi kullanılacağı için önümüze dayatmalarla geldi. Ben lojistik alana karşı değilim, imar planına ve uygulanma şekline karşıyım. Lojistik köy alanı içerisinde belirlenen ticaret alanına konut ihtiyacını karşılamak için konut alanı konuldu. Konutların yüksekliği konusunda 100 yıldır yerleşik olan köyün imar planları dikkate alınarak 3 kat sınırlaması getiriliyor. İtirazım bunadır." dedi. Başkan Tekin’in tepkisi üzerine lojistik köy alanı içerisinde belirlenen konut alanında yükseklik sınırlaması 4 kata çıkartılarak karara bağlandı.

MHP'Lİ ÜYE İMAR PLANINA TEPKİ GÖSTERDİ

Toplantıda daha sonra Atakum ilçesinden geçen hafif raylı sistem güzergahı üzerinde yer alan ve vatandaşın mülkiyetinde bulunan arazinin kamuya bedelsiz terk edilmesi karşılığında elde edeceği yapılaşma hakkı teklifi görüşüldü. Teklif hakkında söz alan MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola, “Raylı sistem güzergahında yer alan araziler proje hayata geçirilmeden kamulaştırılsaydı, Atakum’un şehir bütünlüğü bozulmayacaktı. Baştan yapılan bir hatadan kaynaklanan bir süreç yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır ise kamulaştırma bedeli ile raylı sistem projesinin hayata geçirilmesinin yüksek maliyete neden olacağını belirterek, projenin Samsun’a son dönemde kazandırılan önemli eserler arasında yer aldığını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası