Ege Postası
Geri

'Kürecik'i kapat İsrail'e bilgi gitmesin'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, Filistin için birşey yapmak istiyorsan Malatya Kürecik'te füze kalkanı var, onu kaldırırsın. Burası İsrail'in güvenliği için var. Bunu yapmak için önce yürek lazım" dedi.
'Kürecik'i kapat İsrail'e bilgi gitmesin'
Haberler / Politika
20 Kasım 2012 Salı 17:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"İnsani duygularımız olduğu için biz bu mücadeleyi verdik. Rahatsız olanlara sadece bir sözcük kullanacağım. Zavallılar.

İnsanı yaradılandan ötürü severmiş. Sev o zaman ama sevmiyor. Yüreğinde kin var. Gençlere ne diyordu "kininizi unutmayın" diyordu. Bir insanın yüreğine nasıl insan sevgisi aşılanır. Ona bir hoca ayarlamaya çalışıyorum.

Terörün amacını iyi bilmeliyiz. Terörün amacı bir toplumu bölmek ve kin tohumları ekmektir. Aklın teröre yenilmemesi lazım. Akıl öfkeye yenilirse terörle mücadelede başarısız oluruz. Aklı öfkenin önüne koymalıyız. Öldürmekten başka çözümü olmayan siyasetçi terör sorununu çözemez . Siyasetçinin görevi barışı nasıl sağlamak olmaldır. Şehit sayısıyla öldürülen terörist sayısını karşılaştırırsanız olmaz.

Uzmanlara sordum dağa çıkan gençlerin ömrü ne kadar diy? 3 ya da 5 yıl. Siyaset kurumu çözüm üretemiyor. Çözüme bakın elinde ip geziyor. İdam edecek adam arıyor. Dışişleri Bakanı, "O Norveç'li katil için" diyor. Bakanlar idam gündemimizde yok diyor. Bunlar nasıl Bakanlar Kurulu.

 

Başbakan'ın kredisi bitmiştir. Ne söylediğini bilmeyen birisidir. Bunu çok samimi söylüyorum. Camdan okuyor, kürsüden indikten sonra ne söylediğini bilmiyor. Yıkanlar yapamaz, bozanlar düzeltemez. Bütün dengeleri bozmuştur, bunu düzeltecek kapasite Recep Tayyip Erdoğan hükümetinde yoktur.

 

"Türk bayrağını git Hakkari'de dalgalandır" diyor. Hakkari'nin bu ükenin toprağı olduğunu unuttu. O bayrak 74 milyonun onurudur. Gel, "Uludere'ye gidelim" dedim, gelemedi. Korkma, korumaya gerek yok, ben seni korurum. Van'a ev dağıtmaya 2 bin 400 korumayla gitti. Ülkeyi ne hale getirdi.

 

Tek amacı var, ben cumhurbaşkanlığı koltuğuna nasıl otururum. O koltuğa otursan bile vicdanın buna el verecek m? merak ediyorum.

 

Dış politikada sıfır sorun demişlerdi. Herkesle kavgalı.

 

Ortadoğu'nun eşbaşkanı kimd? Erdoğan. Irak'ta insanlar öldü. Irak üçe bölündü. Eşbaşkan gitti ABD askerine başarı diledi. Şimdi sıra Suriye'de. Nerede taraf oldularsa orada yenildiler, başarısız oldular. Herkesin düşman olduğu ülke Türkiye.

 

100 yıl önce ne acıdır ki Irak, Suriye, Libya, Cezayir Bağımsızlık mücadelesi verirdi ama kavramın içini boşalttılar.

 

Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. İsrail genç, yaşlı, çocuk herkesi öldüreceğim diyor. Filistin halkı bağımsız devletini kuracaktır. Biz Ortadoğu'da barışı isteriz.

 

'KÜRECİK'İ KAPAT'

Dış politikada Recep Tayyip Erdoğan herkese ders veriyor ya Gazze'de açmaza düştüler. Ne yapacak, telefon ediyor, 'Gazze'de bu oldu.' Telefon etti, dersini aldı. Eğer çaresizlik üretiyorsanız, çözüm üretmiyorsanız, çözümün parçası değilseniz, sizin itibarınız yoktur. Bunu Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenmesi lazım. Sen çözüm üretemezsin. Çünkü Ortadoğu coğrafyasında itibar kaybeden lidersin sen. Sadece Obama'ya kızmıyor; Arap Birliği'ne, İslam Kalkınma Örgütü'ne, Birleşmiş Milletler'e, Avrupa Birliği'ne ve Filistin'e de kızıyor. Eğer gerçekten Recep Tayyip Erdoğan, Gazze konusunda bir şey yapmak istiyorsa basit yolu var. Malatya Kürecik'te füze kalkanı var. Eğer gerçekten İsrail'e karşıysan, oradaki ölümlere karşıysan, samimiysen, Kürecik'teki füze kalkanını askıya alırsın.

 

Kürecik neden kuruldu, İsrail'in güvenliği için. Bağırıp çağırıyor, İsrail'e kızıyorsun. Sen yap, örnek ol. Kürecik'teki radar istasyonunu kapat. Yapabilir m? Yapamaz. Onu yapmak için bir adamda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olacak yürek lazım, yürek.

 

Senin maskeni indireceğim Recep Tayyip Erdoğan, indireceğim. Bütün dünyada maskesi indi ama Türkiye'de inmedi. Medyası var çünkü. Sabah akşam pohpohluyorlar, 'aslansın, kaplansın' diyorlar. Bunun için de tiraj kaybediyorlar. Satılmıyor, vatandaş okumuyor, çünkü inanmıyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası