Ege Postası
Geri

'Sandığa Git' kampanyası Türklerin Artık Almanyalı olduğunu gösteriyor

Almanya'daki Türk sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek “Sandığa Git” sloganıyla seçime katılma girişimini başlatmaları ve vatandaşı 22 Eylül seçimlerinde oy kullanmaya davet etmeleri Federal Meclis'teki partileri memnun etti....
'Sandığa Git' kampanyası Türklerin Artık Almanyalı olduğunu gösteriyor
Haberler / Dünya
12 Eylül 2013 Perşembe 16:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'daki Türk sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek “Sandığa Git” sloganıyla seçime katılma girişimini başlatmaları ve vatandaşı 22 Eylül seçimlerinde oy kullanmaya davet etmeleri Federal Meclis'teki partileri memnun etti. İktidardaki Hıristiyan Demokratik Birlik'ten (CDU) yapılan açıklamada bu girişimin Türklerin artık Almanyalı olduğunu gösterdiği vurgulanırken muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD) çağrı ile güçlü bir sinyal verildiğini ifade etti.

CDU, Türk toplumunun seçimlere katılmasına katkıda bulunma konusunda en inandırıcı çağrının Türk toplumunun içinden gelen çağrılar olduğunu dile getirdi. Bunun Türklerin artık Almanyalı olduğunu gösterdiğine işaret eden parti, “Bu bizim için en büyük kazanç.” ifadesini kullandı.

CDU’nun demokratik ve barış içinde bir arada yaşama konusunda gayret gösteren tüm girişimleri olumlu karşıladığının vurgulandığı açıklamada, “Uyum ve bir arada yaşamanın şartlarını oluşturmak için devlete de topluma da görev düşmektedir. Çeşitliliğin olduğu bir toplumda ortak noktaların ön plana çıkarılmasına ihtiyaç vardır. İnsanlar arasındaki dayanışma toplum hayatına aktif bir şekilde katılmayı teşvik etmektedir. En iyi uyum ise toplumda herkesin katılımından geçer. Bu hem iç bütünlüğümüzü, hem de toplumsal dayanışmamızı güçlendirir.” ifadelerine yer verildi.

SPD'den yapılan açıklamada ise Almanya’´'aki Türk sivil toplum kuruluşlarının “Sandığa Git” çağrısında bulunmasının güçlü bir sinyal olduğu vurgulandı. Parti, Almanya'da yaşayan Türklerin büyük bir kesimini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının böyle bir çağrıda bulunmasının sevindirici olduğuna değindi.

Sivil toplumdaki girişimlerin toplum ve siyaseti birleştirdikleri için canlı bir demokrasi açısından çok önemli olduklarını kaydeden parti, Almanya’da yaşayan ve geniş bir yelpaze oluşturan Türklerin kurduğu birbirinden farklı kuruluşların bunun için bir araya gelmesini de sevindirici bulduğunu duyurdu. 22 Eylül tarihinde çok önemli bir tercihte bulunulacağına dikkat çeken parti, “Bu hükümet ile yerinde sayma mı yoksa Peer Steinbrück ile ülkede sosyal adalet için yeni bir atılım mı olaca? İşte bunun kararı verilecek” açıklamasında bulundu.

Hür Demokrat Parti (FPD) adına konuyla ilgili açıklamayı yapan partinin uyum politikaları sözcüsü Federal Meclis Milletvekili Serkan Tören girişimi başarılı bulduğunu ve bu çağrı ile sandığa gidecek her bir vatandaşın kendisini sevindireceğini kaydetti. Serkan Tören, siyasi çalışmaların toplumum merkezinde yer almak için çok önemli olduğunu kaydederek, “Siyasi çalışmalarım sonucu milletvekili oldum. Siyasete girenler bu ülkenin şekillendirilmesine yer alabilir. Demokrasi insanların katılımı ile yaşar. Eğer seçime katılırsanız sesiniz duyulur.” dedi. Birçok Türk vatandaşının maalesef bunun bilincinde olmadığını dile getiren Tören, demokrasinin iştirak ile ayakta durduğunu, siyasi sürece kim dahil olursa onun sözünün dinlendiğini vurguladı.

Yeşiller Partisi'nin açıklamasında da “Sandığa Git” olarak sloganlaştırılan seçime katılma çağrısının çok önemsendiği ve Türklerin seçime katılmasının hem çıkarlarını savunmak hem de demokrasiyi güçlendirmek anlamına geleceği ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası