Ege Postası
Geri

Lavrov: Cenevre’de uluslararası toplumun beklentileri karşılanacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile birlikte Cenevre’de yapacakları Suriye krizinin çözümü ile ilgili görüşmede uluslararası toplumun beklentilerini karşılamayı ümit ettiğini söyledi.Birçok konunun...
Lavrov: Cenevre’de uluslararası toplumun beklentileri karşılanacak
Haberler / Dünya
12 Eylül 2013 Perşembe 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile birlikte Cenevre’de yapacakları Suriye krizinin çözümü ile ilgili görüşmede uluslararası toplumun beklentilerini karşılamayı ümit ettiğini söyledi.

Birçok konunun Rusya ve ABD’ye bağlı olduğunu, ancak bölge halkının ve uluslararası toplumun desteği olmadan sonuç alamayacaklarını ifade eden Lavrov, “Bu inisiyatifin destek bulabilmesi için uluslar arası hukuki prensiplere sıkı bağlı olmamız gerekir.” dedi.

Astana’da basın toplantısı düzenleyen Lavrov, son günlerde yaşanan gelişmelerin doğru okunduğunu düşündüğünü, bu gece ve yarın Cenevre’de yapılacak görüşmelerde uluslararasın toplumun beklentilerini karşılamayı ümit ettiklerini söyledi.

Astana’dan Cenevre’ye geçecek Lavrov, Amerikalı meslektaşı ile birlikte Suriye’de kimyasal silahların uluslararası kontrole devrini ele alacak. Görüşmelerin en az 2 gün sürmesi, gerekmesi durumunda uzaması öngörülüyor.

Kimyasal silahların kontrolünün Rusya ve ABD’nin inisiyatifinde olmayacağını belirten Lavrov, “Uluslar arası kimyasal silah uzmanları da bu sürece dahil oluyor. Birleşmiş Milletler ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü temsilcileri bu çalışmanın parçası olmak zorunda. Amerikalı partnerlerimizle yapıcı bir diyalog halindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Cenevre’de geniş bir uluslar arası destek almaya çalışacaklarını hatırlatan Lavrov, planın ABD’nin askeri müdahale alternatifini rafa kaldırması durumunda geçerli olduğunu yineledi. Görüşmede bölgeye gönderilecek BM uzmanlarının güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusu da ele alınacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası