Ege Postası
Geri

"Son sözü genel merkez söyler"

Kocaoğlu'nun, "Birkaç istisna dışında adaylar konusunda tarafsız kalacağım" sözleri tartışılırken CHP'li ilçe belediye başkanları ortak görüşte birleşti
Haberler / Yerel Politika
15 Ağustos 2013 Perşembe 09:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "Birkaç istisna dışında adaylar konusunda tarafsız kalacağım" sözleri tartışılmaya devam ediyor. Kocaoğlu'nun bu sözlerini yorumlayan CHP'li ilçe belediye başkanları, "Başkanın bazı ilçelerle ilgili görüş belirtmesi normal. Ancak son sözü genel merkez söyler" ortak görüşünde birleşti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise, "Başkanın tüm aday adayları içinde itiraz edeceği insanlar olacaktır. Bu sözler bu anlama geliyor" dedi.

'Uyanık olmalıyız'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun partisinin bayramlaşma töreninde söylediği, "Bütün aday adayı arkadaşlarımızın başarılı olmasını diliyorum. Biz şahıs ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yaptığımız gibi birkaç istisna hariç, yine tarafsız kalmayı sürdüreceğimizi buradan sizlerin huzurunda beyan ediyorum. Önümüzdeki 8 aylık süreç, birçok manipülasyona, dediğim dediğe açık bir süreç. Hepimizin uyanık olması gerekiyor. Hepimiz kardeşiz, ülküdaşız" sözleri CHP kulislerinde tartışılmaya devam ediyor.
İşte belediye başkanları ile CHP İl Başkanı Ali Engin'in Kocaoğlu'nun sözleriyle ilgili yaptığı değerlendirmeler:

'Bir bildiği vardır'
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı: "Kendisi bizim belediye başkanımızdır. Bugüne kadar olduğu gibi arkasındayız. Söylediğine göre bir bildiği vardır. Partimiz 30 ilçe ve büyükşehirde en iyi adaylarla yoluna devam edecektir."

'Kimi kastetti, bilmiyorum'

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak: "Konuşmasının genel gidişatına göre böyle söylediğini düşünüyorum. Özellikle birilerini işaret etmemiştir. Kendisi daha önce tarafsız kalacağını beyan etmişti. Ancak belli ilçelerle ilgili tercih belirtmesi de gayet doğal. Kimi kastettiğini bilmiyorum."

'Kendi yoluma bakarım'
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan: "Ben kendi yoluma bakarım, başka konularda yorum yapmam."

'Kendi tasarrufu'
2009 yılında Kocaoğlu'nun ısrarla belediye başkan adayı olmasını istediği Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu: "Başkanın kendi tasarrufu. Gayet normal. Belediye meclis listesini yaparken ben de, 'şu isimlerle çalışmak istiyorum' diyebilirim. 2009'da bir hak yenmesi söz konusu. O konu biraz farklı."

'Bu tür talepler normal'
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ: "Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu tür taleplerde bulunması gayet normal ama bu konuda son söz genel merkezin. Rahmetli başkan Piriştina'nın da en güçlü olduğu dönemde birkaç talebi yerine getirilmişti. Siyasetin doğasında bunlar normal."

'Yorum yapmam'
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak: "Bu istisnaların kim olduğunu bilmediğim için yorum yapamam. Beni hiç karıştırmayın."

'Konuşma hakkı var'
Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün: "Bu konuda partinin yönetiminde olan herkesin söz söyleme hakkı var. Eğer bir kişiyle yola devam edilmek istenmiyorsa, bunun sebebi yetersiz çalışması mı, yoksa sosyal demokrat tavrı uygulayamaması m? Neyi referans alacağı? Yoksa onun arkadaş çevresinden olup olmadığına mı bakılaca? Bu işin doğrusu mevcut başkanın yeterli iş üretip üretmediğine, sosyal demokrat tavrına bakılması. Bu konularla ilgili Aziz Bey'in de, parti temsilcilerinin de konuşma hakkı var."

'En doğal hakkı'
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm: "Aziz Başkan o sözleri, 'şununla çalışmak istemiyorum'u kastederek dediğini düşünmüyorum. Başkanımız, 'şu başkan mevcut yerini korusun' diyebilir. Bu da onun en doğal hakkı" dedi.

'En iyi fotoğrafı çeker'
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin: "Başkanımızın, mevcut başkanları kastettiğini düşünmüyorum. Tüm aday adayları içinde itiraz edeceği insanlar olacaktır. Bu sözler bu anlama geliyor. Ancak bu tüm aday adayları için geçerli. Bu da gayet normal. Kendisinin 10 yıllık bir tecrübesi var. Siyaseti iyi gözlemleyen bir makamda. Toplumun herkesimiyle diyaloğu var. Fotoğrafı en iyi çekecek insanlardan bir tanesi. Kimin bu görevi yapabileceğini en iyi değerlendirecek partililerimizin başında geliyor."
ONUR ÇAKIR-YENİASIR

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası