Ege Postası
Geri

'Sümerbank Krizi'nde Kocaoğlu'ndan dava sinayli

İl Genel Meclisi’nin Büyükşehir’e tahsis ettiği ancak Valilik tarafından reddedilen Sümerbank Arazisi ile ilgili Kocaoğlu’ndan dava sinyali geldi.
'Sümerbank Krizi'nde Kocaoğlu'ndan dava sinayli
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Ekim 2013 Çarşamba 16:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından, bakanlık onayı alınmadığı ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle İl Genel Meclisine geri yollanan Sümerbank arazisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi kentte yeni tartışmanın fitilini ateşledi.

İl Genel Meclis Toplantısı’nda AK Parti grubunun karşı oyuna rağmen CHP’lilerin oylarıyla meclisten geçen tahsis, valiliğe gönderilmişti. İçişleri Bakanlığı’nın onayına sunulan karar Vali Mustafa Toprak’tan geri dönerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan dava sinyali geldi.

"BU İŞİN SİYASETİ OLMAZ"

Kocaoğlu yaptığı açıklamada, “ Kültür Bakanlığı da aynı araziye talip olduğu için yaşanan bir süreç bu. Ama bizim görüşümüz belli: İl Özel İdaresi’nin sahip olduğu mallar, Hazine’nin ya da herhangi bir bakanlığın malı değildir. O kentin yerel serveti ve yerel sermayesidir ve İl Özel İdaresi kapandıktan sonra da yerelde kalmak zorundadır. Biz bu hakkımızın korunması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yasal hakkımızı da sonuna kadar kullanacağız. Bu işin siyaseti olmaz. Mal İzmir’indir, Sermaye İzmir’indir. Servet İzmir’indir. Sümerbank arazisine de bu gözle bakıyoruz. Oraya İzmir’e yakışan bir müze, kongre merkezi ve sergi alanları kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası