Ege Postası
Geri

Yaşlılıkta malnütrisyona dikkat çekildi

Konak Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde Volkan Severcan’ın darülaceze sakinlerinin portrelerinden oluşturduğu ‘Nasıl Geçti Habersiz’ adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.
Yaşlılıkta malnütrisyona dikkat çekildi
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ekim 2013 Salı 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi, sergi sezonunu anlamlı bir etkinlikle başlattı. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde, yaşlılarda malnütrisyona (yetersiz beslenme) dikkat çekmek amacıyla ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan’ın ‘Nasıl Geçti Habersiz’ adlı fotoğraf sergisi açıldı. İzmir’de ilk kez izleyiciyle buluşan sergi açılışına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Abbott Nütrisyon Direktörü Nuri Kılıç, Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Enteral Beslenme ve Eğitim Hemşireleri ile İzmir’in farklı merkezlerinde ikinci baharını yaşayan huzurevi sakinleri katıldı.
İzmir’de ilk kez yerel yönetim öncülüğünde Alzheimer hastalarına ve yaşlılara yönelik bakımevini hizmete açacak olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlayarak sergi projesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Göreve geldiği ilk günden bu yana ‘sağlık kenti İzmir’ söylemini yaygınlaştırdığını vurgulayan Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Ben, kurumların toplumsal bilinci geliştirici, aydınlatıcı işler yapması gerektiğini her zaman söyledim ve önemsedim. Yerel yönetimler toplumsal projelerde üzerine düşen görevi yapmalı. Dünya Yaşlılar Günü’nde ‘Sağlıklı yaşam, sağlık kenti İzmir, İzmir’in bin bir çeşit otuyla sağlıklı beslenme’ söylemlerimizle örtüşen güzel bir sergi projesine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz.”
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek de Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) raporunda yaşlıların yetersiz beslendiğine ve yüzde 40’ının günlük enerji ihtiyacını karşılayan besini alamadığına yer verdiğini hatırlatarak, “Özellikle 75 yaş üstü yetişkinlerde yetersiz beslenme ve buna bağlı kilo kaybı çok sık görülüyor. Yaşlılarımız çok fazla ilaç kullanıyor, üçte ikisi öğün atlıyor ve bu da yetersiz beslenmelerine sebep oluyor. Dünya Yaşlılar Günü’nde, Başkanımız Hakan Tartan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen böyle bir serginin, beslenmenin yaşlılarımız için ne kadar önem taşıdığını anlatacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Açılışın ardından Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sergiyi huzurevi sakinleri ve sağlık görevlileriyle birlikte gezdi. Başkan Tartan, sergiye katılanlar için kurulan sağlık standında, hemşire gözetiminde tartılarak beslenmeye bağlı sağlık değerlerini kontrol ettirdi.
Fotoğraflarla birlikte malnütrisyon (yetersiz beslenme) ile ilgili bilgilerin de yer aldığı sergi 11 Ekim tarihine kadar Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

Fotoğrafaltı: Abbott Nütrisyon Direktörü Nuri Kılıç, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek’e sağlıklı beslenmenin uluslararası simgesi ‘Yeşil Elma’ plaketi takdim etti.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası