Ege Postası
Geri

Başkan Sındır NEXPO’da ev sahipliği yaptı

Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) tarafından Avrupa Birliği’nin en yeni üyesi Hırvatistan’da ikincisi düzenlenen NALAS NEXPO 2013 Fuarı, bölge ülkelerinden 230’un üzerinde belediye başkanını buluşturdu. Rijeka ve Opatija kentlerinde düzenlenen Fuar’da, Avrupa Enerji Kentleri Başkan Yardımcısı olarak akşam yemeğine ev sahipliği yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Uluslararası fon kaynaklı proje ve ortaklıklarda Bornova Belediyesi olarak yer almak için gerekli altyapıyı oluşturmaya devam ediyoruz” dedi
Başkan Sındır NEXPO’da ev sahipliği yaptı
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ekim 2013 Salı 09:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) tarafından 25-27 Eylül tarihleri arasında Hırvatistan’da ikincisi düzenlenen NALAS NEXPO 2013 Fuarı’na katıldı. Organizasyon Hırvatistan’ın Avrupa Birliği Üyeliği Sürecinde Yerel İdarelerin Rölü’ konulu açılış konferansıyla başladı. Konferansa içlerinde belediye başkanı, başkan yardımcısı, kent konseyi başkanları ve yerel idarecilerin de bulunduğu 450 kişi katıldı.

SINDIR’DAN SUNUM

Başkan Sındır, NALAS NEXPO Fuarı’nda düzenlenen “Güneydoğu Avrupa’daki kentlerin enerji geçişinin desteklenmesi” konulu çalıştayda Avrupa Enerji Kentleri Ağı Başkan Yardımcısı olarak, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Sındır enerji verimliliği alanında Bornova Belediyesi tarafından yürütülen ulusal ve uluslararası proje ve çalışmalar hakkında bölgedeki belediye başkanlarına ve yerel idarelerin temsilcilerine sunum yaptı. Enerji Kentleri Ağı Genel Sekreteri Gerard Magnin’in başkanlığını yaptığı oturumda, Başkan Sındır’ın yanısıra Bosna Hersek’ten Zenica, Arnavutluk’tan Tiran, Hırvatistan’dan Rijeka, Makedonya’dan Karposh kentlerinin belediye başkanları da sunum yaptı.

Gelecekte yürütülecek uluslararası fon kaynaklı proje ve ortaklıklarda Bornova Belediyesi olarak yeralmak için gerekli altyapıyı oluşturmaya devam ettiklerini belirten Başkan Sındır, Bornova’nın 420 bin nüfusu, sanayisi, üniversiteleri ve sahip olduğu tarihi mirasıyla sadece enerji verimliliğinde değil, birçok farklı alanda işbirliğine açık olduğunu söyledi.



SINDIR AVRUPA’DA EV SAHİBİ


Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Avrupa Enerji Kentleri Ağı Başkan Yardımcısı sıfatıyla, Balkanlardan 15 belediye başkanına bir yemek vererek ev sahipliği yaptı. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne bugüne kadar 51 ülkeden 5085 kentin imzacı olduğunu söyleyen Sındır, bu kentlerde 172 milyon insanın yaşadığını hatırlattı. Büyük bir insan topluluğunun enerjiyi verimli kullanmak adına harekete geçtiğini söyleyen Sındır, Bornova’nın da bu hareketin içinde yeralarak geleceğini temiz enerjiyle kuracağını belirtti. Başkan Sındır, rekor düzeydeki fiziki yatırımlar ve 7’den 70’e herkesi kapsayan sosyal ve kültürel hizmetlerin yanında Bornova’nın geleceğini koruyacak olan enerji alanındaki çalışmaları da hız kesmeden sürdüreceklerini söyledi.

2015’te üçüncüsü Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde gerçekleştirilecek olan NALAS NEXPO için Bornova Belediyesi şimdiden davet aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası