Ege Postası
Geri

Yetki geldi Karşıyaka Belediyesi kolları sıvadı

Bakanlar Kurulu kararıyla geçtiğimiz günlerde ‘riskli alan’ ilan edilen Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde 2.6 hektarlık alanda yetki Karşıyaka Belediyesi’ne verildi.Belediye uygulama projesi için düğmeye bastı.
Yetki geldi Karşıyaka Belediyesi kolları sıvadı
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ekim 2013 Salı 19:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI - Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi Eski Taş Ocağı mevkiinde kaya düşmesi sonucu binaların büyük hasar görmesi ile mağdur olan vatandaşların yaralarının sarılması adına önemli adımlar arka arkaya gelmeye başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi ortaklığında yürütülen çalışmalarda yapılan tespitler doğrultusunda 2,6 hektarlık alan geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu kararı itibariyle riskli alan edilmişti. Bakanlığa uygulama için yetki başvurusunda bulunan Karşıyaka Belediyesi’ne beklediği yetki geldi. Gelen yetki sonrası uygulama projesini hazırlamaya koyulan Karşıyaka Belediyesi, bölgedeki inşaatları durdurmaya yönelik meclise önerge sundu.


DURAK: EN KISA SÜREDE ÇÖZECEĞİZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak meclis toplantısında konu ile ilgili, “ Bu yıl 2 kez kaya kopması sıkıntısı yaşandı. Müdürlüklerimiz çalışma yaptı. Yeni imar çalışmalarında düşünülmüştü o bölge ama burası acil bir konuydu afet riski nedeniyle. Yerinde bir dönüşümü doğru bulduk. Tekrar konutları çözerek taş ocağın iç kısmını rekreasyon alanı düzenleyerek yeniden yapılandırdık. Bakanlığı onayıyla afet planı yapıldı. Yetki istedik yetkimiz geldi.O yetkiye dayanarak bir taraftan planlarımızı hazırlayıp onaylatırken bir taraftan da işlemlerin sağlıklı yapılabilmesi için hareketliliği durdurulması gerekiyor. Dilerim en kısa sürede sorunu çözeriz” ifadelerini kullandı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası