Ege Postası
Geri

Tartışmalı ihaleye şok yanıt:Ben benzinci miyim'”

Geçtiğimiz yıl alınan meclis kararı doğrultusunda belediye şirketi MERBEL A.Ş.’ye devredilen, dün de ihalesi ile satış işlemi gerçekleşen Üçkuyular’daki benzin istasyonu bulunan arazisi konusunda kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan “Benim işim benzinlik işletmek değil. Ben belediyecilik yaparım. Benzinlik işleten, gazino işleten belediyeler devri geçti. Yenişehir’de bir benzin istasyonumuz daha var. Onu da satacağım” diye konuştu. Başkan Tartan’a, hem AK Parti’den hem de CHP’den eleştiriler gelirken, Tartan artan eleştiriler üzerine oturumu erken kapattı.
Tartışmalı ihaleye şok yanıt:Ben benzinci miyim'”
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Ekim 2013 Salı 23:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi Ekim ayı meclis oturumunda, dün ihale ile satışı gerçekleştirilen benzin istasyonuna dair sert tartışmalar yaşandı. Başkan Tartan’ın satışını savunduğu ve geri adım atmayacağını belirttiği tesis hakkında eleştirilerini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Rıza Evcim “Meclis olarak bu ihale konusunda rahatsızlığımız var. İhalenin sonucu 56,5 milyon lira. Burada anılacak rakam tamamen MERBEL A.Ş.’nin kasasına girmeyecek. Gelir vergileri de buna eklenecek. Oranın değerine göre çok küçük bir rakam. Şirketimizin sadece 2,5 yıllık maddi yükünü çekebilir. O zaman neyimizi satacağı? Şirketi darboğaz’dan çıkartacak çözüm yolunun bu olmadığını söylemiştik. Arsayı sattık, benzinliğe karışmayız demiştiniz ama ihale metinlerinde akaryakıt istasyonu satışı söz konusu. Sadece arsayı MERBEL A.Ş.’ye tahsis ettik diyorsanız, akaryakıt gelirlerinin belediyeye irat olması lazım. Bu da ortada yok. Bu satış nedeniyle bizle birlikte CHP’li arkadaşların da rahatsız olduğunu biliyoruz. Hepimizde bir huzursuzluk var. 6 Ağustos 2012 tarihinde alınan tahsis kararı meclis iradesinin dışında bir amaçla kullanıldı. Ticaret Kanunu’nun usul ve esaslarına uyulmadı. Bu karar yeniden alınmalı” dedi.


“BEN BENZİNCİ MİYİM'”

AK Parti’den gelen eleştirilere yanıt veren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Bir yıl sonra halen daha bu konunun tartışılıyor olmasını yadırgadım. Hukuk kuralları çerçevesinde yapılan bir satış işlemi söz konusu. Benzinlik, gazino işleten belediye devri geçti. Belediyeler çok daha işlevsel, sosyal, halktan ve üreten anlamda hizmet veriyor. Bir kurumu, benzin istasyonu ile özdeşleştiren zihniyet bana yanlış geliyor. Belediye lokanta ya da benzin istasyonu işletir m? Bir benzin istasyonumuz daha var. Yasal sınırlar içinde onu da satacağım. Meclisin aldığı kararı uyguladım. Mahkemenin 23 milyon lira bedel biçtiği bir tesisi 56,5 milyona sattık. Hem belediye hem devlet kazandı. Helal-i hoş olsun. Bu yatırımı en iyi şekilde nasıl değerlendireceğimizi gösterdik. Diğer benzin istasyonu ile ilgili satış sürecini de hemen başlatacağım. Ben benzinci miyi? Belediyeyim ben, belediyecilik yapıyorum. Bildiğim işi yaparım. Bu memlekette camiler satılıyor. Benzinliğin satılmasını çok olağanüstü bir şey gibi göstermek doğru değil” diye konuştu.


“TARİH SİZİ YARGILAYACAK”

Başkan Tartan’ı eleştiren CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Doğan da “Burası Konak’ın en kıymetli malı. Siz söylediğiniz şeyleri bile hatırlamayarak dedikodu diyorsunuz. Ben bu satışı durdurmak için İdare Mahkemesi’ne dava açtım. Umarım bu karar iptal edilir. Bu olay kadar basit midi? Orası 20 yıldır işletiliyor ama çok basitmiş gibi anlatılıyor. Burada çocuklarımızın geleceği var. Biz geleceğimizi sattık. O kadar belediye başkanı geldi gitti. Siz mi satmakta fayda gördünü? Diğer istasyonu satmamanız için de elimden geleni yapacağım. Bu konuya şiddetle karşı çıkan ancak şimdi konuşamayan arkadaşlarımı ayıplıyorum. Küfredip kızanlar şimdi ortada yok. Tarih bizi affetmeyecek” dedi.

TARTAN YİNE SALONU TERK ETTİ

Başkan Tartan’ın meclis oturumu sonrasında dilek ve temenniler bölümünü gerçekleştirmeden meclis oturumunu kapatması ve salonu terk etmesi AK Partili meclis üyelerinin tepkisi ile karşılandı. Diğer yandan, meclis oturumu sonrasında yaşanan sözlü tartışma sırasında, CHP’li meclis üyelerinin AK Partili meclis üyelerinin tepkisine “Eleştirilerinizi Başkan Tartan’a yönelik dile getirin. CHP’yi hedef alamazsınız. Hakan Tartan ayrı, CHP ayrı" şeklinde karşılık verdiği görüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası