Ege Postası
Geri

'Tankın önüne biz çıkarız'

CHP'li Gürsel Tekin, AKP'lilere ''Rahat olun'' dedi.
'Tankın önüne biz çıkarız'
Haberler / Politika
5 Temmuz 2013 Cuma 09:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL- Halk Haber TV'nin canlı yayınına katılarak Ezgi Değirmencioğlu'nun sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AKP'nin Mısır'da yaşananlardan etkilendiğini belirtti. Tekin, "Korkmasınlar Türkiye'de olası bir darbe girişiminde tankın önüne önce CHP'liler çıkar" dedi.
Tekin, Arap Baharı'nın bahara döneşemediğini ,uzun süreli kapalı otoriter yapıların yeni sisteme adapte edilmesinin zor olduğunu, bu dönüşümün meşru bir zeminde gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. 
Özellikle AKP'lilerin Mısır'da olanlara CHP'yi dahil etmesinin bir akıl tutulması olduğunu, Mısır'daki olayların da Gezi Parkı'na bağlanmaya çalışıldığını ancak oradaki gençlerin yalnızca demokrasi talebi olduğunu söyledi. 
Gürsel Tekin, Arınç'ın ''gerekirse askeri de sokağa dökeriz'' söylemine ilk tepkinin Taksim'deki gençlerden ve CHP'den geldiğini, bu nedenle Türkiyedeki bu demokrasi hareketinin bir darbe çığırtkanlığı gibi sunulmasının kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Mısır'da yaşananlarla ilgili olarak ayrıca "Mısır'daki süreçte millet iradesinin hakim olmasını umuyoruz. Bu biraz zaman alacaktır" dedi.
Tekin, ABD'nin Mısır'daki süreci darbe olarak nitelendirmemesiyle ilgili olarak ABD'nin Ortadoğu'daki değişimlerde her zaman çifte standart uyguladığını belirterek "Sadece Mısır'da değil Suriye ve Irak'ta ki olaylarda da ne yazık ki çifte standart uygulanmıştır" ifadesini kullandı.
"Türkiye'deki bu talepleri ve Ortadoğudaki talepleri kıyaslamak Türkiye'yi okuyamamak demektir" diyen Tekin Türkiyedeki taleplerin demokrasi ve özgürlük talebi olduğunu, bu taleplere kulak verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 
Tekin AKP'nin yaşanan olayların arkasında lobi olduğu gibi akla mantığa sığmayan bir arayış içinde olduğunu belirterek "Biz küresel oyuncu olduk diyen AKP, küresel oyuncak haline dönüşmüştür" dedi. Konuşmasında AKP'lilere de seslenen Tekin, " Hiç merak etmesinler. AKP'liler korkmasın. Türkiye'de bir darbe girişiminde tankların önüne ilk önce CHP'lier ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çıkacaktır. CHP Türkiye'nin ve demokrasinin koruyucusudur" diye konuştu.(Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası