Ege Postası
Geri

CHP'de o genelgeye itiraz var!

Kimler nereden ada? Can Ataklı belediye başkanlığına mı soyunuyo? PM'nin gündemi ne'
CHP'de o genelgeye itiraz var!
Haberler / Politika
5 Temmuz 2013 Cuma 08:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- CHP Parti Meclisi bugün Ankara'daki genel merkezde toplanacak. CHP PM'nin 15 üyesinin bir süre önce yayınlanan genelgeye itiraz edeceği belirtiliyor. 
CHP PM cuma günü saat 11.00'de genel merkezde toplanacak. Olağan PM toplantısında yaklaşık 15 üyenin, bir süre önce yayınlanan genelgeye ilişkin itirazlarını dile getirecekleri öğrenildi. Genelgeye göre, belediye başkanı ya da meclis üyesi olmak isteyen CHP'liler, yönetim kurullarındaki görevlerinden 15 temmuz tarihine kadar istifa etmek zorunda. İddialara göre, bazı PM üyeleri, bu kararı doğru bulmadıklarını ve tarihin uzatılmasını talep edecek. 
ADAY ADAYLARININ SAYISI ARTIYOR
Öte yandan, CHP kulislerinde konuşulanlara göre, belediye başkan aday adayları da netleşiyor. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için, Gazeteci Can Ataklı'nın da ismi geçiyor. Ataklı'nın bir süredir yakın çevresiyle adaylığa ilişkin fikir alışverişi yaptığı belirtiliyor. 
Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş da bir süre önce katıldığı bir TV programında, "Can Ataklı'nın ismi 2009 yılında da gündeme gelmişti. Ancak o dönem adaylık gerçekleşmedi. Ataklı'nın bu dönem CHP'de siyaset yapmasını ve belediye başkanı olmasını isterim'' demişti. 
İSİMLER DUYULMAYA BAŞLADI
Bu arada, adaylık yarışının hızlandığı kentler arasında İstanbul birinciliği alıyor. Avukat İrfan Karacan Üsküdar, Şaban Tören, Nafiz Uslu ve Hızır Yılmaz'ın ismi ise Beykoz adaylığı için geçiyor. Beytullah Doğanay da Ataşehir'den aday olmak istiyor. Maltepe'de ise Murat Kapan'ın çalışmalarını hızlandırdığı biliniyor. Maltepe için ismi geçenler arasında Cemil Ekşi de bulunuyor.
Çalışmalarını sürdüren isimler arasında Hakan Atalay ile Kenan Malkoç da var. Atalay Beşiktaş, Malkoç Şişli'den yarışa girmek istiyor. Beşiktaş için, Bülent Tatar'ın ismi de konuşuluyor. 
Bakırköy Belediye Başkan adaylığı için de kulisler yapılıyor. Ali Fatinoğlu ile Aylin Kotil'in isimleri de Bakırköy için geçiyor. Beylikdüzü'nde ise İbrahim Mendeşağu'nun yanı sıra Ekrem İmamoğlu da yarışa girenler arasında. Avcılar'da ise Dr. Handan Toprak belediye başkan adaylığı için kulis yapıyor. 
İZMİR DE HAREKETLİ
Bu arada, CHP'nin hareketli olduğu illerden biri de İzmir... CHP PM eski Üyesi Mehmet Süne, Buca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. 
Mersin'de ise Kültür eski Bakanı İstemihan Talay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu ilan etti. Muğla'da ise CHP eski Milletvekili Fevzi Topuz'un ismi dillendirilmeye başlandı. (Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası