Ege Postası
Geri

'Uzun Gün' uygulaması ile açık iş yeri sayısı iki ayda yüzde 85'e ulaştı

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, Avrupa ve Amerika'da uygulanan ve iş yerlerinin gece saatlerine kadar açık kalmasını sağlayan 'Uzun Gün' uygulamasının olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. 'Canlı Şehir Balıkesir'...
'Uzun Gün' uygulaması ile açık iş yeri sayısı iki ayda yüzde 85'e ulaştı
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 17:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, Avrupa ve Amerika'da uygulanan ve iş yerlerinin gece saatlerine kadar açık kalmasını sağlayan 'Uzun Gün' uygulamasının olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. 'Canlı Şehir Balıkesir' sloganı ile başlayan projenin uygulandığı ilk hafta yüzde 40 olan açık iş yeri sayısı yüzde 85'e yükseldi. Ayrıca, etkinliklere katılan vatandaş sayısı da 4 binden 10 bine ulaştı. Haftada bir gün çarşıda yapılan etkinlikler ve sosyal aktivitelerle esnaf, iş yerlerini saat 23.00'e kadar açık tutuyor.

BTO Başkanı Ermişler, yaklaşık iki aydır devam eden 'Canlı Şehir Balıkesir' etkinliklerinin çok olumlu sonuçlar verdiğini bildirdi. Ermişler, 3 Temmuz tarihinde başlayan etkinliklerde hem esnafın hem de vatandaşlar gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi. Şehirde, ticaretin genelde saat 10.00'da başladığını, akşam da saat 19.00 gibi iş yerlerinin kapandığını ifade eden Ermişler, "Çalışan kesim sabah işe giderken ve akşam işten çıkarken açık iş yeri bulamıyor. Çalışan kesimden bu yönde şikayetler aldık. Akşam saat 21.00'den sonra şehrin en işlek caddesi olan Milli Kuvvetler Caddesi'nde elektrik idaresi tarafından sokak lambalarının bir bölümü tasarruf açısından kapatılıyordu. Böylece şehir ölü hale geliyor, canlı şehir ismi de buradan çıktı." dedi.

Avrupa ve Amerika'da da uygulamanın örnekleri olduğuna işaret eden Fahri Ermişler, "Günü uzatıyorsunuz. Çalışma saati ve iş yerlerini açık kalma süreleri artıyor. Gündüz saatlerinde alış veriş yapamayan vatandaşlarımızı, çeşitli etkinliklerle çarşıya gelmelerini teşvik edip ekonomiyi canlandırmayı hedefledik. Bunu hayata geçirmek için hızlı bir şekilde proje hazırladık. Hedefimiz, 6 bin üyemiz ve esnafımızın ticaret hacmini artırmak ve kent yaşamına katkıda bulunmak. Ekonomik etkinlikle birlikte sosyal etkinlikler de yapılıyor. Balıkesir'de daha önce böyle bir şey yapılmadı." diye konuştu.

"ÇOCUK FAKTÖRÜNÜ ÖN PLANDA TUTTUK"

Etkinliklerin, şimdilik haftanın bir günü yapıldığı bilgisini veren BTO Başkanı Fahri Ermişler, yapılan anket sonucunda halkın ve esnafın etkinliklerin çarşamba günü yapılmasına karar verdiğini vurguladı. Ermişler, şöyle devam etti: "Esnafımızdan, iş yerlerini saat 23.00'e kadar açık tutmalarını rica ediyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Biz de oda olarak bazı noktalarda etkinlik yapıyoruz. Çalışmalarımızda çocuk faktörünü ön plana çıkardık. Çünkü çocuk gelirse, anne ve baba, yani aile de gelir.

Projenin uygulandığı ilk hafta, açık iş yeri sayısı yüzde 40 civarındaydı. Bu sayı şu anda yüzde 85'e kadar yükseldi. Yaptığımız anket ve istatistiklere göre, yine ilk haftada yapılan etkinliklere 4 bin vatandaş katılırken, bu sayı 10 bine kadar ulaştı. Ne kadar çok vatandaşımız çarşıya gelirse o kadar alış veriş olur. Bunu yıl boyunca sürdürmek istiyoruz. Etkinliklerimizi kış aylarında kapalı ortamda yapmayı planlıyoruz."

Projeyi uzun bir maraton olarak değerlendiren Ermişler, ilk haftalarda çok fazla alış veriş olmadığını kaydetti. Esnafın biraz sabırlı olmasını isteyen Ermişler, şunları ifade etti: "Ayrıca, esnafımızın da adım atması gerekiyor. Örneğin belli saatlerde esnafımız bazı ürünlerde indirim yapabilir. Odamızın bu etkinliklerden bir kazancı yok. Tek amacımız esnafımızın para kazanması. Son haftalarda artık esnafımız projeyi benimsedi ve destekliyor. Amacımız, hem gün hem de katılan esnaf sayısını artırmak. Ayrıca, sadece çarşı bölgesinde değil bütün Balıkesir'e yaymak. Projemiz, heyecanını kaybetmeden dönemsel olarak yeni etkinlikler planlıyoruz. Örneğin eylül ayında okullar açılacak, buna yönelik çalışmalar yapıyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası