Ege Postası
Geri

Çanakkale'de otobüslerde engel kaldırıldı

Çanakkale Belediyesi, şehiriçi toplu taşıma sisteminde kullanılan belediyeye ait araçları, engellilerin bineceği şekilde dizayn etti.Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen engelliler için özel tasarlanmış araçların tanıtımına Belediye...
Çanakkale'de otobüslerde engel kaldırıldı
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 17:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çanakkale Belediyesi, şehiriçi toplu taşıma sisteminde kullanılan belediyeye ait araçları, engellilerin bineceği şekilde dizayn etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen engelliler için özel tasarlanmış araçların tanıtımına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve engelli vatandaşlar katıldı. Engelli araçlarının tanıtımını gerçekleştiren Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesi bünyesinde bulunan engelli otobüslerinin sayısının bu yıl 4'e çıkarıldığını, ayrıca mevcut 7 adet otobüsün de ağustos ayı içerisinde engelli otobüsü haline dönüştürülerek, toplam 11 otobüsün tamamının engellilere yönelik hizmet verdiğini kaydetti.

Gökhan, bunlarla birlikte, Çanakkale Belediyesi bünyesinde çalışan S.S. 18 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi bünyesinde de 10 adet engelli otobüsünün hizmet verdiğini, bunlara ek olarak 2 adet 12 metrelik engelli otobüsü siparişi de verilerek, bu sayının eylül ayı başı itibariyle 12'ye çıkacağını, böylelikle şehir içinde engellilere hizmet veren otobüs sayısının 23'e ulaşacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, engelli vatandaşlar, engelli aparatları monte edilen araçlara binerek test etti. Engelli vatandaşlar, araçları çok beğendiğini ifade ederek, ulaşım alanında kendileri için büyük kolaylık olduğunu ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası