Ege Postası
Geri

15 dokunulmazlık dosyası TBMM'de: Listede İzmir vekili de var!

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’un da aralarında bulunduğu 12 milletvekili hakkında 15 yeni dokunulmazlık dosyası TBMM’ye sunuldu. Dosyalar arasında CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın dosyası da yer alıyor. TBMM Başkanlığı, söz konusu fezlekeleri Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na havale etti.
15 dokunulmazlık dosyası TBMM'de: Listede İzmir vekili de var!
Haberler / Politika
8 Ağustos 2023 Salı 12:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanlığı’nın milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarına ilişkin son fezlekeleri TBMM’ye ulaştı. 12 milletvekili hakkındaki 15 Cumhurbaşkanlığı fezlekesi, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na havale edildi.

Dosyaların 8'i Yeşil Sol Parti, üçü CHP, ikisi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), birer tanesi ise İYİ Parti ve DP milletvekiline ait... Listede CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın dosyası da yer alıyor. 

Dokunulmazlık dosyalarının ait olduğu milletvekilleri şöyle:

“CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Yeşil Sol Parti milletvekilleri Mardin Milletvekili Salihe Aydeniz, Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk, Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ve Muş Milletvekili Sezai Temelli, Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır.”

TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu, 27'nci dönemde Meclis’e gönderilen ve yeni dönemde seçilemeyen milletvekillerine ait 1190 dokunulmazlık dosyasını dönemin başında Cumhurbaşkanlığı’na iade etmişti.

Komisyon, 27'nci dönemden 28'inci döneme intikal eden dokunulmazlık dosyası sayısının 692'ye düştüğünü belirtmişti.

En fazla dokunulmazlık dosyası 95 dosya ile Demokratik Bölgeler Partisi Mardin Milletvekili Salihe Aydeniz ve 84 dosya ile YSP Muş Milletvekili Sezai Temelli'ye ait bulunuyor.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan hakkında 54, Mithat Sancar hakkında 12, CHP Grup Başkanı Özgür Özel hakkında ise 15 dokunulmazlık dosyası yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası