Ege Postası
Geri

15 kazıya 3 milyon lira ödenek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'daki 15 kazıya 3 milyon 163 milyon lira ödenek ayırdı. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, konuyla ilgili yazı bir açıklama yaptı. İbrahim Acar yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay...
15 kazıya 3 milyon lira ödenek
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 16:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'daki 15 kazıya 3 milyon 163 milyon lira ödenek ayırdı.

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, konuyla ilgili yazı bir açıklama yaptı. İbrahim Acar yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay tarafından temmuz ayı başlarında yürütmesi durdurulan 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulanmaları ile Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına dair Yönetmelik'in, 'Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği' adı ile yeniden düzenlendiğini ve 25 Temmuz 2013 günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Acar, eski yönetmelik kapsamında sözleşmeye bağlanan ve devam eden, ancak yürütmesi durdurulan işler için yeni yönetmelik hükümlerinin uygulanacağını, durdurulan tüm ihale ve işlere devam edileceğini, hazırlana hak edişlerin ise kısa zamanda ödeneceğini ifade etti.

Acar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İlimizde Bakanlar Kurulu izinli 15 kazı yeri olup, bu kazı yerlerimizden bugün için 5 adedi Antalya Müze Müdürlüğümüzce, bir adedi ise Alanya Müze Müdürlüğümüz sorumluluğunda yürütülecektir. İlimizde arkeolojik kazı çalışmaları için bakanlığımızca toplam 3 milyon 163 bin 381 TL ödenek tahsis edilerek, bu ödenekler kazı başkanlarının kullanımına sunulmuştur." İbrahim Acar, Antalya'da yine Bakanlar Kurulu kararlı 2 adet de yurt dışından akademisyenlerin sorumluluğunda kazı çalışması yürütüldüğünü kaydetti.

ÖREN YERLERİ PARA BASTI

İbrahim Acar açıklamasında, Antalya'daki 4 arkeolojik müze ve 2 Atatürk Evi Müzesi ile 15 ören yerini Haziran 2013 sonu itibariyle 1 milyon 254 bin 678 kişinin ziyaret ettiğini, karşılığında 4 milyon 89 bin 228 TL gelir elde edildiği bilgisini verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası