Ege Postası
Geri

1936 model itfaiye aracı büyük ilgi gördü

İtfaiye Haftası etkinlikleri Sivas’ta başladı. Etkinlikler kapsamında kent meydanında itfaiye araçları sergilendi. Sergide 1936 yılında İtfaiye Müdürlüğü’nde kullanılmaya başlayan ve en son 1958 yılında valilik binasında çıkan yangına...
1936 model itfaiye aracı büyük ilgi gördü
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 16:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İtfaiye Haftası etkinlikleri Sivas’ta başladı. Etkinlikler kapsamında kent meydanında itfaiye araçları sergilendi. Sergide 1936 yılında İtfaiye Müdürlüğü’nde kullanılmaya başlayan ve en son 1958 yılında valilik binasında çıkan yangına müdahale eden araç vatandaşların ilgisini çekti. Vatandaşlar, 77 yaşında olmasına rağmen bakımıyla dikkat çeken itfaiye aracıyla fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Etkinlikler kapsamında vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla yangında kullanılan ekipmanlar sergilendi ve tanıtım amaçlı broşür dağıtıldı.

77 YILLIK İTFAİYE ARACI

1936 yılında Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde kullanılmaya başlayan ve en son 1958 yılında valilik binasında çıkan yangına müdahale eden araç, vatandaşların ilgisini çekti. Vatandaşlar, 77 yaşında olmasına rağmen bakımıyla dikkat çeken itfaiye aracıyla fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

Bu arada, İtfaiye Haftası kutlamaları kapsamında açılan sergiyi gezen vatandaşlara, görevli personeller yangında kullandıkları malzemeler hakkında detaylı bilgiler sundu. Sivas'ta ana merkez, iki şube ve yaklaşık 150 eğitimli personelle 24 saat vatandaşın hizmetinde olan itfaiye ekipleri, canı pahasına çıkan yangınlara müdahale ediyor.

Vatandaşların yangına karşı bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla dağıtılan broşürlerde, güvenli yaşam içi yangın öncesi ve yangın anında uygulanması gereken 10 altın kural yer aldı. Çıkan yangınlarda, itfaiyenin gecikmediği, geciktirildiği de vurgulanan broşürde, çocukların evde yalnız bırakılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı. Ayrıca, yangın söndürme tekniklerinde doğru ve yanlışlar resimli bir şekilde aktarıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası