Ege Postası
Geri

23 Nisan kutlamalarında çocuk oyunları sahnelendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Antalya’daki törenlerde eski çocuk oyunları ve Türk kültürüne ait öğeler sahnelendi. Antalya’daki...
23 Nisan kutlamalarında çocuk oyunları sahnelendi
Haberler / Güncel
23 Nisan 2013 Salı 13:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Antalya’daki törenlerde eski çocuk oyunları ve Türk kültürüne ait öğeler sahnelendi.

Antalya’daki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenler yine aynı alanda devam etti. Etkinliğe Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve diğer protokol üyeleriyle vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini ilişkin konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günal, 23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini söyledi. Daha sonra çocuklar tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sahnelendi. Gösterilerin ağrılıklı olarak Türk kültür ve göreneklerine dayalı olması dikkat çekti. Gösterilerde, ip atlama, istop, yağ satarım bal satarım ve körebe oyunları sergilendi. Törende yabancı çocuklar da 'Hayat Bayram Olsa' şarkısını söyledi.

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri parti binasından Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yolda diğer siyasi parti temsilcileri ve Sivil Toplum örgütleriyle birleşen partililer Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası