Ege Postası
Geri

Yatağan jeotermal tesise kavuşuyor

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesinde, jeotermal kaynak su arama çalışmalarına başlandı. 42 yıl önce kuyularda yapılan tahlillerde, 50 derecenin üzerinde yüksek mineralli su tespit edilmişti. Muğla Valiliği tarafından...
Yatağan jeotermal tesise kavuşuyor
Haberler / Güncel
23 Nisan 2013 Salı 13:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesinde, jeotermal kaynak su arama çalışmalarına başlandı. 42 yıl önce kuyularda yapılan tahlillerde, 50 derecenin üzerinde yüksek mineralli su tespit edilmişti. Muğla Valiliği tarafından ihale edilen sondaj çalışması, üç ay içinde tamamlanacak. Önceki gün alanda başlayan çalışmalarda, 900 metre derinliğine kadar inileceği belirtildi.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği’nce Koruma Uyulama Denetim Birimi (KUDEB) kanalıyla ayrılan 850 bin lira ödenekle Bozüyük'te jeotermal kuyusu açılıyor. Kuyuda beklenen seviyede mineralli su bulunmasının ardından tesis yapılarak sağlık turizmine kazandırılması planlanıyor. Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, yaptığı açıklamada, “Valiliğimizin aktardığı 850 bin liralık ödenekle mart başında jeotermal kuyu açılması için ihale yapıldı. Beldemiz, sağlık turizmi açısından son derece önemli bir merkez. Yıllarca ılıca olarak şifa kaynağı oldu. Umduğumuz derecede ve kalitede suya ulaşırsak, bölge açısından son derece yerinde bir yatırım olacak. 900 metreye inilecek ve üç ay içinde sondaj çalışması tamamlanacak.” dedi.

Vali Fatih Şahin’e tesis için öneride bulunduklarını belirten Başkan Gencel, “Hanyalı mevkisinde, belediyemize ait arazi üzerine tesisin kurulması önerimiz oldu. Bu alan, Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferinde askerlerin ibadeti için yapılan cami ve hamamın bulunduğu bir yer. Bu alanı belediye olarak mülkümüze aldık. Cami ve hamam restore edilecek, bunun için projeler tamamlandı. Tesis bu alana kurulursa tarihî yapılarla bütünleşmiş olacak. Tesisi vadide bırakırsak, sadece işletmeci kazanacaktır. Hanyalı mevkisine yapılması durumunda günübirlikçilerden tutun termal otellerde kalma imkanı bulamayacak vatandaşların, Bozüyük’te herhangi bir ev pansiyonda kalabileceğini düşünüyorum. Sadece belde sakinleri değil, yöre insanı da ekonomik olarak faydalanacaktır.” şeklinde konuştu.

Gencel, kuyulardan çıkacak sıcak suyun sıcaklığının 50 derecenin üzerinde olması durumunda seraların da faydalanabileceğini dile getirerek, “Bu tesisin verimli çalışması için özel sektörün işletmesinde yarar var. Yılın 12 ayı çalışması için bu şart. Sağlık turizmi yapan yabancı ve yerli acenteler var, bunlar kanalıyla açılacak tesis hem daha verimli olur hem de yıl boyunca hizmet verebilir.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası