Ege Postası
Geri

Bir meslek daha teknolojiye yenik düşüyor

Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Yeniçubuk beldesinde yıllardır saatçilik yapan Bahri Kaya(48), mesleğinin teknoloji ile başa çıkamadığını artık son demlerini yaşadığını söyledi.     Yaklaşık 30 yıldır dedesinden...
Bir meslek daha teknolojiye yenik düşüyor
Haberler / Güncel
23 Nisan 2013 Salı 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Yeniçubuk beldesinde yıllardır saatçilik yapan Bahri Kaya(48), mesleğinin teknoloji ile başa çıkamadığını artık son demlerini yaşadığını söyledi.

    Yaklaşık 30 yıldır dedesinden öğrendiği saat tamirciliği ve satışının gelişen teknoloji ile beraber artık eskisi gibi rağbet görmediğini belirten Bahri Kaya, ”Küçük yaşlarda dedemin yanında severek öğrendiğim bu mesleği artık eskisi gibi yürütemiyoruz. Kol saati olsun duvar saati olsun tüm çeşitlere, modellere ilgi yok denecek kadar azaldı. Bazen bir hafta boyunca hiç satış yapamadığımız oluyor. Teknoloji geliştikçe saate olan ilgi de azalıyor. Bizler eskiden saat satar, tamir yapardık. Şimdi ise hem büyük markalarla rekabet hem de ucuz ve tek kullanımlık tamir gerektirmeyen ürünlerden dolayı işlerimiz tamamen durdu.” dedi.

    Yeni neslin zanaat öğrenmek istemediğini yirmi yıldır çalıştıracak çırak bulamadığını belirten Kaya, ”Bizden sonra bu mesleği icra edecek kimse de yok. Yetiştirecek çırak bulamıyoruz. Bir zamanların en gözde mesleği artık yok olma durumunda. Yetkisi olan olmayan herkes saat satıp tamir yapıyor. Bu durumdan en çok yıllarını bu mesleğe adamış bizler zarar görüyoruz. Yetkililerden yıllarını mesleğine vermiş her kesimden, her meslekten bitme aşamasındaki zanaatkarlara sahip çıkmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

    Bazen küçük tamir işleri yaptığını, vatandaşın sadece eline sağlık deyip geçtiğini kaydeden Kaya, herhangi bir ücret bırakmadığını bu durumlarda vatandaşları dükkanında bulunan hayır kurumlarına ait sadaka kutularına bağış atmaya yönlendirdiğini ifade etti. Kaya, bu yönüyle de müşterilerinden olumlu tepkiler alıyor.
    
    Her şeye rağmen dedesinden öğrendiği mesleğini icra edeceğini söyleyen Bahri Kaya, işyerinin duvarlarında asılı tüm saatleri saat 10.10 ayarlayıp müşterilerini gülümseyen bir yüz ifadesiyle karşılayıp devamlı en iyi hizmeti vermeye çalışıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası