Ege Postası
Geri

25. Ahilik haftası Menemen'de kutlandı

Yeni sanayi sitesinde gerçekleşen Ahilik Haftası kutlamalarına Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Oda Başkanları, vatandaşlar, site esnafı ve sanatkarı katıldı.
25. Ahilik haftası Menemen'de kutlandı
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Eylül 2013 Cuma 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ahilik Haftası kutlamaları ilk olarak birlikte yapılan kahvaltıyla başladı. Kahvaltı sonrası konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, esnaflık ve sanatkarlık insan yaşamının, dünyanın en zor işlerinden bir tanesi olduğunu söylerken; “Zaten sanatkarlığı çok fazla konuşmaya gerek yok, öyle sanatkar olmak kolay iş değil. Daha 10 yaşından itibaren herhangi bir sanatkarımıza çırak veriyoruz çocuklarımızı, o çıraklar yarın kalfa yarın usta şeklinde bu günlere kadar geliyor, evine ekmek aş götürmeye gayret ediyor” dedi.

Bakırçay’ın en iyi esnafının Menemen’de olduğunu söyleyen Başkan Şahin; “Bakırçay’ın en iyi sanatkarı da Menemen’de, en iyi esnafı da Menemen’de. Foça bize gıpta ile bakar, Aliağa bize gıpta ile bakar, Bergama, Kınık bize gıpta ile bakar. Şu kahvaltı bile esnafımızın ve sanatkarımızın ne kadar iyi, kaliteli ve samimi olduğunu gösteriyor. Bizim esnaf ve sanatkarımız vatandaşımıza karşı samimidir” dedi.

30 yıl, 40 yıl daha Belediye Başkanlık görevini yapsa hala hizmette eksiklikler kalacağının altını çizen Tahir Şahin; “Esas olan şu, içimizdeki duyguyu, ruhu ilçemize yansıtabilmek. Sizin içinizde ruhu bu sanatkar mekanına yansıtabilmek, esnaf mekanına yansıtabilmektir. Ben sizlere hizmet etmekten, sizlerle beraber olmaktan bir esnaf arkadaşınız olmaktan, bir sanatkar ağabeyin kardeşi olmaktan ki beni bu işlere, hani kimisi der ya; bu havuza seni kim itti, valla bu havuza beni abim tornacı Muzaffer Şahin itti. Mutlu musun mutluyum, helal olsun Muzaffer Şahin’e. Ben bu duygularla sizlerle çalışmaktan büyük bir şeref duyuyorum, sizin içinizdeki o esnaf ve sanatkarlık ruhuna büyük bir saygı duyuyorum, ne mutlu ki böylesine güzel esnaf ve sanatkar kardeşlerimle arkadaşlarımla ağabeylerimle birlikte çalışmaktan çok mutlu olduğumu söylüyorum. İyi ki varsınız değerli arkadaşlarım, hepinize teşekkür ederken ahilik haftanız kutlu olsun mutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Menemen Esnaf Odası Başkanı Mesut Damar da yaptığı konuşmada, Ahilik Haftası’nın kendileri için çok özel bir hafta olduğunu söylerken; “Bu hafta bizim için çok önemli. Çünkü çıraklığımız, ustalığımız, kalfalığımız bizim nizamımız intizamımızdır. Amacımız sadece burada kahvaltı yapmak değil. Sayın başkanım bizden rica etti tüm esnafla bir araya gelelim bir sabah kahvaltısı, sohbet yapalım, burada sorunları dinleyelim dedi, biz de bunu kabul ettik memnuniyetle. Ben sizin adınıza kendisine teşekkür ediyorum. Tüm esnaf kardeşlerimin Ahilik Haftası kutlu olsun” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası