Ege Postası
Geri

34 sanatçıdan Kadınlar Günü kutlaması

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Dünya Kadınlar Günü Sergisi’ açılışı Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. 34 sanatçının eserleriyle katıldığı sergide resim, heykel, fotoğraf, farklı doku ve malzemelerden oluşan tablolar ilgiyle izlendi. Konak Belediyesi’nin her yıl Kadınlar Günü’nde düzenlediği sergide bu yıl çocuk gelinler ve kadına şiddet temaları öne çıktı.
34 sanatçıdan Kadınlar Günü kutlaması
Haberler / Genel
10 Mart 2014 Pazartesi 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Sergiyi sanatçılarla birlikte açan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan 8 Mart’ın toplumsal bir dayanışma günü olmasına vurgu yaparak bugünün toplumun tamamı tarafından benimsenmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Tartan, İzmir’den pek çok kadının Türkiye’de farklı alanlarda öncülük ettiğini dile getirdi ve “Kadınlarımızın gücü, sevgisi, başarısı ve birlikteliği İzmir’in en önemli şansı. Bugünkü buluşma da bunun bir göstergesi” dedi.
 
            Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleşen ‘Dünya Kadınlar Günü Sergisi’ 8 Nisan 2014 tarihine kadar ziyarete açık olacak.
 
Sergide eserleri bulunan sanatçılar:
Ali Açıkalın, Aykut Fırat, Cemal Demir, Cemal Tahsin Susam, Cenk Mısırlıoğlu, Ceren İpek Haznedaroğlu, Demet Barlas Dayı, Ezgi Yüksel, Faden Suzan Kutsinoğlu, Fırat Neziroğlu, Filiz Pelit, Hülya Yalçın, Lale Temelkuran, Mehlika Korol, Mehmet Aslan, Mehemt Çelik, Nurullah Aydın, Nuran Tanrıverdi, Oğuz Yıldız, Öznur Enes, Regül Serbest, Sabit Baytan, Selma Öğünç Demir, Sema Barlas, Sema Gümüş Öğüt, Sema Okan Topaç, Sera Berti, Tarık Gök, Tayfun Kocaman, Tuna Doğan, Tuncay Topçu, Tülay Çelikel, Yıldız Şima, Zeynep Salman. 

 
DSP Konak adayı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Kadınlar Günü’nü “Sadece bir gün değil her gün kadın, her gün sevgi” sözleriyle kutladı



Birgün değil hergün kadın
 
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 42 kadın derneğinin katıldığı basın açıklamasına DSP Konak adayı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da destek verdi.
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a her zaman kadınların yanında yer aldığı için teşekkür etti ve basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle yaşadığı sorunlara başkaldırışımızın adıdır. Biz kadınlar, bu Dünya Kadınlar Günü’nde kadın istihdamını sözde değil özde teşvik edildiği, sosyal, siyaset ve iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığının terk edildiği, özel ve iş yaşamında kadına dair her türlü sorunun çözüldüğü bir ülke istiyoruz.”
         İzmir’in sesi güçlü çıkıyorsa bunu sağlayan kadınlardır.
Kadına verdiği destek nedeniyle iki yıl önce İzmir Kadın Kuruluşları Birliği tarafından uluslararası ‘beyaz kurdele’ verilen Başkan Tartan, kadınların kendi güçlerini küçümsememesi gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu:
         “Beş yıl boyunca kadın derneklerimizle birlikte çok güzel çalışmalara imza attık. Ama gerçek emekçi sizlersiniz,  müthiş bir enerji sarf ettiniz. Lütfen bu gücünüzü küçümsemeyin. Eğer bugün İzmir hala dimdik ayaktaysa, İzmir’in sesi güçlü çıkıyorsa bunu sağlayan kadınlardır. Yeni beş yıllık dönemde de el birliğiyle toplum adına yapacağımız şeyler var; bunun başında da eğitim ve toplumsal duyarlılığı geliştirmek olacak.”
 



Kadınlar Günü’nde yılın anneleri seçildi

 
Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Adayı Dr. Hakan Tartan, Kadınlar Günü’nde İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde gerçekleşen etkinlikte engelli anneleri ve esnaf odalarının kadın temsilcileriyle buluştu.
 
Milli Piyango Satıcıları Odası’nın düzenlediği Kadınlar Günü kutlamasına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ve esnaf başkanları katıldı. Başkan Tartan, Kadınları bir gün değil her gün baş tacı etmek gerektiğini söyleyerek, “Şiddetin bu kadar çoğaldığı bir ortamda toplum yine kadınların gücü ve sevgiyle ayakta duruyor.  Kadınlar güçlendikçe daha mutlu bir Türkiye’ye yelken açabiliriz. Kadınlarımız için sadece bugün değil her gün Dünya Kadınlar Günü olmalı, 8 Mart’ın getirdiği coşku, iyilik, sevgi, saygı, güven duygusu her güne yayılmalı” şeklinde konuştu.
         Yılın annelerinin de seçildiği etkinlikte engelli çocuğunu sevgi ve emekle büyüten Mümine Balıkçı ‘en fedakar anne’ plaketini alırken Pir Sultan Abdal Kültür  Derneği Karabağlar Şube Başkanı Elif Bakır da ‘en başarılı dernek başkanı’ seçildi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası