Ege Postası
Geri

600 İnkaya Çınar’ı yeni yüzüne kavuşuyor

Bursa’da dünyaca ünlü 600 yıllık tarihi İnkaya Çınarı, çevresinde yapılan düzenlemelerle yeni görünümüne kavuşuyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener ile birlikte, çevre düzenleme...
600 İnkaya Çınar’ı yeni yüzüne kavuşuyor
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa’da dünyaca ünlü 600 yıllık tarihi İnkaya Çınarı, çevresinde yapılan düzenlemelerle yeni görünümüne kavuşuyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener ile birlikte, çevre düzenleme ve yenileme çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen İnkaya Çınarı’nda incelemelerde bulundu. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turist ağırlayan İnkaya köyü ile İnkaya çınarı ve çevresinin tarihi dokuya uygun bir şekilde yenilendiğini ifade eden Başkan Dündar, "600 yıllık bir geçmişe sahip olan, doğal anıt olarak Bursa’mızın simgelerinden birisi olan İnkaya Çınar’ının çevresini, çınara ve tarihi dokuya zarar vermeden yeniliyoruz. Gelen ziyaretçilerin rahatça dolaşabilecekleri şekilde bir zemin yenilemesi gerçekleştiriyoruz." dedi.

Çalışmaları anlatan Dündar, şu bilgileri verdi: "Çınar ve çevresindeki tabanı kazarak döşemeleri kaldırdık. Bu işlem sırasında köklerine zarar gelmemesi için korumaya aldık. Beton kullanılmadan yürütülen çalışmalarda, eğimli arazilerde taş ve dolgu malzemelerinin dağılıp kaymasını önleyen Geoveb isimli özel bir malzeme kullandık. Dolgu üzerine yapılan zemin kaplama döşenen traverten taşlar arasındaki boşluklara da, bazalt granül ile dolduruldu. Bu sayede, tarihi çınarın köklerinin suyla daha rahat temas etmesi sağlanmış oldu."

Dündar, köy yollarını granit taşlarla kapladıklarını belirterek, "Aynı şekilde otoparkları yenileyip, çınar çevresindeki istinat duvarlarını da yeniledik. Köy giriş ve çıkışlarındaki düzenlemelerle birlikte İnkaya, kendisini ziyaret edenleri daha mutlu edecek bir yer haline gelecek." diye konuştu.

Her biri ağaç gövdesi kalınlığındaki heybetli dallarıyla Bursa'yı adeta kucaklayan tarihi çınar, 35 metrelik boyu ve 9.2 metrelik çevresiyle ilgi odağı oluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası