Ege Postası
Geri

ADD'den dev program

İzmir’in önde gelen sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), İzmir’deki tüm şubeleri ile birlikte “doya doya” cumhuriyet coşkusu yaşatacak. Urla’da düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında toplam 6 gün sürecek bir etkinlik takvimi hazırlayan ADD, cumhuriyetin 90’ıncı yılına dolu dizgin giriş yapacak.
ADD'den dev program
Haberler / Yerel Politika
28 Ekim 2013 Pazartesi 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 28 Kasım’da resmi törenler ile başlayacak programına 8 Kasım 2013 tarihinde son verecek olan Atatürkçü Düşünce Derneği, cumhuriyetin 90’ıncı yıldönümünden 10 Kasım’a kadar olan süreçte yapılacak tüm bu etkinlikler ile İzmir’deki cumhuriyet coşkusunu kitlesel bir mesaja da döndürmeyi hedefliyor.

DOLU DOLU PROGRAM


28 Ekim’de öğlen saatlerinde başlayan programda, Şehit Üsteğmen Cemil Canan Çiçek Meydanı’ndan Urla Cumhuriyet Meydan’ına yürüyerek “Cumhuriyete saygı yürüyüşü” gerçekleştirecek olan ADD, saat 13:00’da resmi törenlere katılarak, Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak. Resmi programdan sonra andımızı okuyarak etkinliklerini sürdürecek olan ADD, fotoğraf sergisi açılışı yapacak ardından da tanıtım stantlarını hizmete açarak 90’ıncıu yıl anı defterini ziyaretçilerin imzasına sunacak. Urlalı edebiyatçı ve yazarların kitaplarını da imzalayacağı programın son ayağında ise, Urlalıların Cumhuriyet ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getireceği serbest kürsü programı düzenlenecek. Kutlamalar, saat 20:00’da Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde, Urla Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun düzenlediği “Cumhuriyet Konseri” ile son bulacak.

DEV YÜRÜYÜŞE “DEV” DESTEK

Cumhuriyet Bayramı’nın 90’ıncı yılının kutlanacağı 29 Ekim’de ise, ADD tam anlamı ile sesini duyuracak. Bayram kutlamalarının ardından yine öğlen saatlerinde, Urla AKM’de Urla Belediyesi’nin destekleriyle sanatçı Utku Erişik gösterimi “Kurtuluş Savaşı Destanı”, (Hoş Gelişler Ola) adlı oyunu izleyecek olan ADD üyeleri, saat 15:00’da Urla Belediyesi önünden kalkacak otobüsler ile İzmir’e hareket ederek, Cumhuriyet Meydanı’nda bir milyon kişinin katılması beklenen dev yürüyüşe katılacak. ADD’nin İzmir’de yer alan 30 şubesi ile birlikte tam kadro katılması beklenen yürüyüşün ardından meydanda andımız da okunacak.

PROGRAM PANEL VE FOTOĞRAF SERGİLERİ İLE RENKLENECEK

31 Ekim Perşembe günü Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi’nin, “90’ıncı Yıl Cumhuriyet Fotoğraf Sergisi”nin Urla Darüşşafaka Rezidansı’nda yeniden gösterimi ile devam edecek kutlamalar, çeşitli panel ve etkinliklerle sürdürülecek. 4 Kasım Pazartesi günü Saat 12:30’da İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Erdal Saygın Amfisi’nde CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Prof.Dr. Birgül Ayman Güler’in “Demokratikleşme Paketi” konulu konferansını düzenleyecek olan ADD’nin bu etkinliğine İYTE ADT, ve Urla Belediyesi de destek verecek. Yine aynı salonda 5 Kasım tarihinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve 6 Kasım’da da Prof.Dr. Sühey Batum’un “Yeni Anayasa Çalışmaları ve Özgürlükçü Demokrasi” konulu paneli düzenlenecek ve etkinlikler akşam yapılacak kutlama ile son bulacak.

“TÜM YASAKLARA RAĞMEN”

Program hakkında bilgiler veren ADD Urla Başkanı ve ADD İzmir Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Ali Yanar, Atatürk’ün İzmirlilerini ve yüreği cumhuriyet sevgisi ile dolu olan tüm herkesi düzenlenen kutlama ve programa beklediklerini kaydederek, “Atatürk’e ve cumhuriyet devrimlerine saldırıların hızla arttığı günümüzde, düzenleyeceğimiz programlar ile cumhuriyete ve inkılaplara nasıl sahip çıktığımızı tüm herkese göstereceğiz. Tüm yasaklamalara rağmen, bayramı coşku ile kutlayacağız ve Atatürk’ün, cumhuriyetin, devrimlerin İzmirlilerin zihninden ve kalbinden silinmesine asla izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet’in 90’ıncı yılını, 10’uncu yıl coşkusu ile kutlayacağımız bu seneki etkinliklere tüm İzmirlileri bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası