Ege Postası
Geri

Yelekli: “Yeryüzü bizim evimiz”

Güzelbahçe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, Efemçukuru’nda yürütülen altın madeni çalışmalarına karşı yapılan eyleme katıldı
Yelekli: “Yeryüzü bizim evimiz”
Haberler / Yerel Politika
28 Ekim 2013 Pazartesi 10:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Güzelbahçe CHP Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli, “Doğamızı zehirleyenlere karşı mücadelemizi yükseltmeliyiz. Çünkü yeryüzü bizim evimiz. Gidecek başka evimiz yok” dedi. 
Yelekli, İzmir Kent Konseyleri’ne bağlı kadın meclislerinin Efemçukuru’nda altın madeni aramalarına karşı yaptıkları eyleme katıldı. Aynı zamanda Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Yelekli, “Kadın meclislerimizi gerçekten kutluyorum. Onların çevre ve doğa adına yükselttiği bu sesin daha gür çıkması için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.

Yelekli, Efemçukuru’nda yürütülen altın madeni arama çalışmalarının İzmir’in su kaynakları başta olmak üzere doğada derin bir tahribat yaratacağının altını çizerek, “Başta Güzelbahçe olmak üzere yarımada üzerindeki ilçelerimiz, köylerimiz bu sağlıksız ortamdan çok etkilenecek. Önemli barajların bulunduğu bu alanda tüm İzmir’in suyu kirlenecek. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir” diye konuştu.
Yelekli, dünya insanının çevreye karşı daha güçlü bir mücadele sürdürdüğünü vurgulayarak, “İnsanlık artık bu konularda daha hassas ve ciddi bir mücadele yürütüyor. Bu mücadelede hepimiz sonuna kadar haklıyız. Doğamızı zehirleyenlere karşı mücadelemizi yükseltmeliyiz. Çünkü yeryüzü bizim evimiz. Gidecek başka evimiz yok. Derelerin kurutulmasına, denizlerin kirletilmesine, havanın solunamaz hale getirilmesine, göllerin kuraklaştırılmasına kısaca çevreyi kirleten her şeye karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Tüm canlılarla birlikte yaşadığımız bu dünyaya sahip çıkmalıyız” açıklamasını yaptı.

Yelekli, küresel sermayenin isteklerine göre hareket edilmesinin Türkiye’yi talana açık hale getirdiğini de anlatarak, “Bizi bu noktaya getiren küresel sermayenin jandarması AKP hükümetidir” dedi.
Efemçukuru’nda bir açıklama yapan Kadın Meclisleri, “Altınsız yaşanır ama susuz yaşanmaz”, “Ölüler altın takmaz”, “Altına inat yaşasın hayat” dövizlerini taşıdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası