Ege Postası
Geri

AK Parti, Gezi Parkı olaylarına ilişkin araştırma önergesi verdi

AK Parti, ‘Taksim Gezi Parkı’nda başlayan, kamu düzenini ve barışı bozucu bir nitelik kazanan olayların bütün boyutları ile araştırılması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. AK Parti grup başkanvekillerinin de imzasının...
AK Parti, Gezi Parkı olaylarına ilişkin araştırma önergesi verdi
Haberler / Politika
27 Haziran 2013 Perşembe 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti, ‘Taksim Gezi Parkı’nda başlayan, kamu düzenini ve barışı bozucu bir nitelik kazanan olayların bütün boyutları ile araştırılması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

AK Parti grup başkanvekillerinin de imzasının bulunduğu önergede, Gezi Parkı protestolarının kısa zamanda herhangi bir amacı veya talebi olmayan, hükümet aleyhtarı ideolojik bir harekete dönüştüğü belirtildi. İktidarı, sandık yerine kaba kuvvete başvurarak sokakta arama girişimlerinin demokrasilerde kabul edilemez olduğu kaydedilerek, “Bunlara alet olan siyaset anlayışı da acziyetin ve milletten kopukluğun bir göstergesidir.” denildi.

İmzalar ile birlikte toplam 32 sayfa olan önergenin gerekçesinde, Gezi Parkı Projesi’nin niteliği, protesto hakkı, olayların başlama gerekçesi ve seyri, polisin müdahale yöntemi ve diğer ülke uygulamaları, göstericilerle kurulan temaslar ve talepleri, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin kat ettiği mesafeler ve mayıs ayında yapılan bazı önemli yatırımlar, olayların kronolojik olarak değerlendirilmesi, sonuç ve talep alt başlıklarına da yer verildi.

Önergede yer alan olaylara ilişkin istatistiki bilgiler ise şöyle: "25 Haziran 2013 tarihi itibariyle, yaşanan olaylar sebebi ile 4 kişi hayatını kaybetti, bir güvenlik görevlisi şehit oldu. Olaylarda ikisi silahla, ikisi bıçakla olmak üzere 668 güvenlik görevlisi ile 4 bin 152 sivil vatandaş yaralandı. Gösterilerin yol açtığı toplam maddi zarar 250 milyon TL’yi aştı. Olaylarda 271 sivil araç, 116 polis arabası, 58 kamu binası, 45 ambulans, 4 özel otobüs, 90 belediye otobüsü, 337 iş yeri, 1 konut binası, 5 polis merkezi, biri CHP diğerleri AK Parti’ye ait 14 parti binası, yüzlerce otobüs durağı, trafik ışık ve levhaları, mobese kameraları, ATM’ler ve kaldırımlara zarar verildi."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası