Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir’e kadın başkan damgası

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün de ‘En az 5-6 ilçede kadın başkan olsun istiyorum’ isteği gerçekleşti. İzmir’de 2019 seçim sürecine, 30 ilçenin 5’inde kadın ilçe başkanı ile gidilecek. Kararı sevinçle karşıladıklarını belirten AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, “Karara çok sevindik. Mevcut ve yeni ilçe kadın başkanlarımızı aradım, tebrik ettim. Sizin aracılığınızla tekrar tebrik ediyorum hepsini. Güzel işlere imza atacaklarına eminim. İzmir’e ve teşkilatımıza hayırlı olsun” dedi. AK Parti İzmir’e kadın başkan damgası
AK Parti İzmir’e kadın başkan damgası
Haberler / Yerel Politika
15 Mart 2018 Perşembe 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti Genel Merkez yöneticileri  tarafından gönderilen 5 koordinatörün gerçekleştirdiği temayül yoklaması ve mülakatlar sonunda hazırladığı raporların değerlendirilmesi sonunda AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün de Ankara’ya giderek bulunduğu süreç tamamlandı.

Göreve gelir gelmez başlattığı değişim ve yenilenme süreci kapsamında en az 5-6 ilçede kadın ilçe başkanı görmek istediğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istediği oldu. İzmir teşkilatında iki kadın ilçe başkanı sayısı 5’e çıktı. Balçova ve Selçuk’taki kadın ilçe başkanlarına, Güzelbahçe, Dikili, Menemen ilçeleri de katıldı.

Güzelbahçe’ye Burcu Dereci, Dikili’ye Zeynep Güreler, Menemen’e Pelin Yayalar yeni ilçe başkanı olarak atanırken, Balçova’a Evrim Özen ve Selçuk’ta Sema Yeşilçimen ile yola devam kararı verildi.

GÖZDE KESKİN: İZMİR’E VE TEŞKİLATIMIZA HAYIRLI OLSUN, ÇOK SEVİNDİK

İzmir’in 30 ilçesinde 5 kadın ilçe başkanıyla seçimlere hazırlanacak olan AK Parti İzmir’in kadın kolları başkanı Gözde Keskin, kadın ilçe başkanı sayısının artmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Karara çok sevindik. Mevcut ve yeni ilçe kadın başkanlarımızı aradım, tebrik ettim. Sizin aracılığınızla tekrar tebrik ediyorum hepsini. Güzel işlere imza atacaklarına eminim. İzmir’e ve teşkilatımıza hayırlı olsun. Önümüzde 2019 gibi önemli bir süreç var. Kadın dayanışmasıyla sahadaki çalışmalarımızı arttırarak hedeflerimize ulaşacağız. Genel merkezimize ve il başkanımıza kadın siyasetçilere duydukları güven ve teveccüh nedeniyle de teşekkürü borç biliriz”  şeklinde konuştu.

BURCU DERECİ: GÜZELBAHÇE’DE BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİZİM OLMALI

Güzelbahçe’nin kadın ilçe başkanı olarak belirlenen Burcu Dereci, “Ben bir önceki dönemde kadın kolları başkanıydım. Beklemediğim bir karardı. Sürpriz oldu. Koordinatörlerle görüşmüştüm. Aday değildim. Temayül sonucunda teşkilatın talebi doğrultusunda koordinatörlerimiz tarafından görüşmeye çağrıldım. Güzelbahçe eğitim ve kültür seviyesi yüksek İzmirlilerin oturduğu küçük ve modern bir ilçe. Büyük bir nüfusa hitap eden insanların yaşadığı bir ilçeyiz. Farklı bir çalışma yöntemi izleyeceğiz. Saha çalışmalarında ev ziyaretleri yaptık, kahveleri gezdik. Yeni dönemde de sahada olmaya devam edeceğiz. İzmir’e yakışan ve İzmirle bütünleşen bir ilçe olacağız. Belediye başkanlığı bizim olmalı” diye konuştu.

EVRİM ÖZEN: SİYASETTE TOPUK SESİNİN DAHA FAZLA DUYULMASI GEREKİYORDU

Balçova’da mevcut ilçe başkanı da olan Evrim Özen, kadınların siyasette daha aktif ve görünür olması yönündeki kararı sevinçle karşıladığını kaydederek,

“Özellikle AK Parti teşkilatlanma içerisinde kadın siyasetçi sayısındaki artış bekleniyordu. Siyasette topuk sesinin biraz daha fazla duyulması gerekiyordu. Kadın siyasetçi olarak bizim isteğimiz kadınların siyasette görünür, aktif olmasıydı. Bu karar bizi çok sevindirdi. Kadın ilçe başkanı olarak hedefim ilçem için ve İzmir için çıtayı daha yükseğe çıkarmak istiyorum. Yerel seçimlerde de Balçova’yı AK Belediyecilikle tanıştırmak istiyorum” diye konuştu.

ZEYNEP GÜRELER: ALLAH UTANIRMASIN, DAVAMIZIN ŞUURUNDAYIZ

Dikili’ye atanan mevcut yönetimde de halkla ilişkiler başkanlığı görevini yürüten Zeynep Güreler, başkanlığı döneminde sahalarda olmayı sürdürüp kalplere dokunacaklarını söyledi:

“Allah utandırmasın. Bu kararı açıkçası hem bekliyordum hem beklemiyordum. Kadınların siyasette var olması önemli. Kadınların tüm alanlarda her zaman başarılı olacağına inanıyorum. İlçe başkanlığı olduğunda yapılabilecek çalışmaların en iyisini yapacağım. Dikili’de kadın kolları başkanlığı yaptım iki dönem. Şu anda zaten mevcut ilçe başkanlığında halkla ilişkiler başkanlığını yürütüyordum. Zaten aktiftim. Birçok projeye imza attık. Kadınların hayal gücüde enerjisi de yüksek. 2019 seçimlerinde tüm halka saha çalışmalarında kalplere dokunacağız. Önemli olan da zaten bu. Onların sorun ve sıkıntılarını çözmek için yanlarında olacağız. Davamızın bilincinde ve şuurundayız. 2019 seçimleri sadece bir seçim olmadığının farkındayız.”

SEMA YEŞİLÇİMEN: ÇOK SEVİNİM,  BEŞ KADIN BAŞKANLA DAHA DA GÜÇLENDİK

2010 yılından bu yana Selçuk’ta ilçe başkanlığı görevini yürüten Sema Yeşilçimen de kendisiyle yola devam edilmesi kararına çok sevindiğini dile getirerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çok sevindim. Çok mutlu olum. Kendi partim adına beş tane ilçe başkanıyla İzmir’de çok daha güçlü olacağız. Kadın olarak birbirimize destek olacağız. Genel merkezimizin ve il başkanımızın kadınlara güvenerek bize bu görevleri vermesi nedeniyle kendi adıma da teşekkür ediyorum. Hedefimiz şu anda AK Partili belediyemiz var ilçemizde. 2010 yılından bu yana ilçe başkanıyım. Eski bir abla oldum artık. Hedefimiz yerel seçimlerde de oylarımızı arttırmak ve AK Belediyeciliği sürdürmek. Var gücümüzle bunun için çalışacağız. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerle ilgili olarak da oylarımızı arttırmak için sahada olmayı sürdüreceğiz. Hizmete devam edeceğiz.”  

PELİN YAYALAR: ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK 

Menemen İlçe Başkanı olarak belirlenen ve mevcut ilçe yönetiminde de başkan yardımcısı olarak çalışan Pelin Yayalar da 10 yıldır farklı görevlerde siyaset yaptığını vurgulayarak, kararı sevinçle karşıladıklarını dile getirdi: 

"İlçe başkan yarımcısı idim. İzmir'de beş kadın ilçe başkanımızla çalışacak olmaktan dolayı onur duyuyorum. İzmir'de kadın ağırlıklı siyaset kararı önemli. Siyasete kadın eli değmeli. Çok daha güzel olacak. Teşkilatın içerisinde 10 yıldır farklı görevlerde çalıştım. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. 2019 seçimlerinde Menemen için hem yerel hem genel seçimlerde iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası