Ege Postası
Geri

AK Parti'den Büyükşehir'e 'Menderes'e çöp tesisi' tepkisi; İzmir'e dayatamazlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi ömrünü tamamlayan Harmandalı Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’nın kapatılabilmesi için Menderes'deki rezerv alana onay verilmesini bekliyor. Menderes'e onay verilmesi icin kampanyalar düzenlenirken, AK Parti'den, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Büyükşehir Belediyesi'ne peş peşe tepki geldi. AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı yaptığı açıklamada, "CHP'li Soyer, Menderes'i çöpe layık görüyor" derken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da, "organik tarım yapılan ovanın ortasına çöp tesisi olmaz. Kimse, aklın ve bilimin kabul etmediği bir uygulamayı İzmir'e dayatamaz." dedi.
AK Parti'den Büyükşehir'e 'Menderes'e çöp tesisi' tepkisi; İzmir'e dayatamazlar
Haberler / Yerel Politika
16 Ağustos 2023 Çarşamba 20:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin evsel atıklarının depolandığı ve ömrünü dolduran Harmandalı Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’nı kapatmak için Menderes Gölova’daki rezerv alana onay verilmesini bekliyor.

İl Tarım Müdürlüğü’nce yapılan itiraz, İnceleme Değerlendirme Kurulu (İDK) tarafından değerlendirmeye alındı.

24 Ağustos’a kadar kesin kararın çıkması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri son aşamasına gelinen çalışmalara onay verilmemesi durumunda İzmir'in en az üç yıl daha kaybedeceğine dikkat çekti.

Öte yandan kesin karar öncesi CHP ve yerel yönetimler tarafından imza kampanyaları düzenlenirken, AK Parti cephesinden de Büyükşehir Belediyesi'nin rezerv alan olarak Menderes ovasının seçilmesine tepkiler peş peşe geldi.

ARTCI: DÖRT BUÇUK YILDA BİR YATIRIM YAPMAK İSTEDİLER O DA ÇÖPLÜK

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artçı sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "CHP'li Soyer, Menderes'i çöpe layık görüyor. Bereketli tarım ovalarımızın ortasına İzmir'in çöplüğünü kurmak istiyorlar. Dört buçuk yıldır, Menderes'e bir tane yatırım yapmak istediler, o da çöplük yatırımı.Tarımın ve turizmin başkenti Menderes'imizi çöplük yaptırmayacağız!" dedi.

KAYA: İZMİR'E DAYATAMAZ

Süleyman Artcı'nın paylaşımını alınlıtılayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da, "Çöpün elbette bertarafı yapılmalıdır. Ama bu konuda her zaman söylediğimiz bir şey var, doğru yerde doğru tesis. Yerleşim yerlerinin hemen dibine, organik tarım yapılan ovanın ortasına çöp tesisi olmaz. Kimse, aklın ve bilimin kabul etmediği bir uygulamayı İzmir'e dayatamaz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası