Ege Postası
Geri

Atila Sertel kongrede açtı ağzını yumdu gözünü; Neden İzmir'de oyumuz düştü?

CHP İzmir eski Milletvekili Atila Sertel, Bornova İlçe Kongresi'nde söz aldı. Sertel, ön seçim çıkışında bulunurken, atamayla yapılan aday belirleme yöntemini eleştirdi. Sertel, Tüzük değişsin, değişecek bütün kademelerde ön seçim olacak. Sonrada buraya İstanbul’dan kimse vekil getiremeyecek. Burada Milletvekili olacak çok kişi var. İzmir’in ilçelerini bilmeyenleri milletvekili yapmaya hakkınız yok. Bizi çizip atmaya hakkınız yok. Neden İzmir’de oyumuz düştü. İthal adaylarla beraber yukardan aşağı atamalardan dolayı. Bizde ağalık olmaz bizde yoldaşlık olur..." dedi.
Atila Sertel kongrede açtı ağzını yumdu gözünü; Neden İzmir'de oyumuz düştü?
Haberler / Yerel Politika
15 Ağustos 2023 Salı 19:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir'de ilçeleri tüm hızıyla sürüyor. Bugün sandık Bornova'da kuruldu.

Bornova 30. Olağan İlçe Kongresi Naim Süleymanoğlu Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

Kürsüde konuşanlar açtı ağzını yumdu gözünü.

CHP İzmir eski Milletvekili Atila Sertel de ön seçim çıkışında bulunurken, atamayla yapılan aday belirleme yöntemini eleştirdi.

CHP İzmir eski Milletvekili Atilla Sertel; “Bu kongre önemli. Bu kongrede bir karar vereceksiniz. O kararı partinin ve ilçemizin geleceği için çok önemli. Ben Bugüne kadar siyaset yaptım. Bayraklı hariç hiçbir ilçede taraf olmadım. Ancak bazı konularda size düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Kamil Oktay Sındır benim canım kadar sevdiğim ve 8 yıl görev yaptığım dostum. Birbirimizi kırmamaya, üzmemeye özen gösterdim. 2009 yılıydı ben de o zaman Bornova Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum. Kardeşim Genel Merkez tarafından Deniz Baykal ekibi uygun gördü. Bana göre başarılı bir görev yaptı. Ön seçim olmadığı için dönemin Belediye Başkanı, Olgun Atila’yı getirmek için uğraştı. 2015 yılında yapılan ön seçimde ise Bornova’nın en çok oyunu alarak milletvekili oldu. Ön seçim olsaydı üye Kamil Okyay Sındır’ı tekrar Belediye Başkanı seçecekti. Kamil Okyay Sındır’ın hakkını yediler. Sonra Belediye Meclis üyeliği yaptı. Milletvekili oldu, Mahir Polat milletvekili oldu. Geldi meclise Olgun Atila sevdiğim kardeşim Bornova için çalıştı sonra Olgun indirildi... Mustafa başkan seçildi benim hiç katkım yoktu Mustafa İduğ’un başkan olmasında. Ben atama işlerinin içine girmem. Ön seçim olsun dedim. Olgun adaylıktan edildi. Kardeşim İduğ başkan oldu. Hepsi birlikte İduğ başkana karşı bir araya geldiler. Kongrelerde ilçe başkanlığına seçilirken yarın belediye başkanlığı için karar alınamaz bırakın üye seçsin." dedi.

NEDEN İZMİR'DE OYUMUZ DÜŞTÜ?

Sertel konuşmasına şöyle devam etti;

"Bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşım ise beni çok incitti. İçime sinmedi internet siteleri aradığında ise cevap vermedim. Paylaşım şu şekildeydi “Mustafa İduğ’un elinden tuttum başkanlığa taşıdım gerekirse indirmeyi de iyi biliriz”. Yukarıda Allah var şahit, aşağıda örgüt var şahit kimseye tepeden bakmadım. Kimseyi incitmedim incitmem. Tüzük değişsin, değişecek bütün kademelerde ön seçim olacak. Sonrada buraya İstanbul’dan kimse vekil getiremeyecek. Burada Milletvekili olacak çok kişi var. İzmir’in ilçelerini bilmeyenleri milletvekili yapmaya hakkınız yok. Bizi çizip atmaya hakkınız yok. Neden İzmir’de oyumuz düştü. İthal adaylarla beraber yukardan aşağı atamalardan dolayı. Bizde ağalık olmaz bizde yoldaşlık olur. Ben delegenin vicdanına güveniyorum. birileri bana telefon ediyor ben cv topluyormuşum. Ben 32 yaşında bürokrattım çok insanı işe aldım ama hiç kimseyi delege diye işe almadım. Ölene kadar CHP’de olacağım ve iradem özgür olacak. Bayraklı haricinde hiçbir yerde taraf olmadım ama burada tarafım. Burada tek oyum var. O oyumda Volkan Koçanalı’ya.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası