Ege Postası
Geri

AK Parti milletvekilleri TSO’yu ziyaret etti

Karaman AK Parti milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mustafa Toktay’ı makamında ziyaret etti.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, ziyarette yaptığı açıklamada, Karaman’ın 500...
AK Parti milletvekilleri TSO’yu ziyaret etti
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karaman AK Parti milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mustafa Toktay’ı makamında ziyaret etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, ziyarette yaptığı açıklamada, Karaman’ın 500 milyon dolarlık ihracat kapasitesine dikkat çekti, 4 yıl daha uzatılan 5084 Sayılı Kanun'un önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Bu yasanın sanayicilerin önünü açacağını ifade eden Elvan, Karaman’ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Karaman AK Parti Milletvekili Mevlüt Akgün de 5084 Sayılı Kanun'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akgün, şunları söyledi: “5084 sayılı yasada ilk hazırlıklarda Karaman ili yoktu. Yapılan çalışmalar neticesinde 5084'ün ilk çıktığı tarihlerdeki illeri kapsaması gerektiği kabul edilerek ilimiz de bu kanun kapsamında değerlendirildi. Sanıyorum bu yasadan en çok faydalanan iller arasındayız. Çünkü Karaman en çok emek yoğun işçi çalıştıran iller arasında gelmektedir. İş güvenliği yasasına gelince, o yasaya işverenlerin henüz hazır olmadığı ve bu kadar kısa sürede de hazır olamayacağı konusu oda tarafından bizlere iletildi. Bizler de arkadaşlarımızla birlikte üzerimize düşen gerekli çalışmaları yürüttük ve uygulama süresi uzatıldı. Ancak önemli olan bu yasanın süresinin uzatılması değil de işveren ve işçimiz dahil olmak üzere kendimizi yetiştirmemiz ve bakış açımızı değiştirmemiz gerekli. Yasalar çıkar, çıkarılır, ertelenir, önemli olan bu değil, bizim toplum olarak bazı değişikliklere kendimizi hazırlamamız gerektiğidir. Bir anlayış değişikliğine ihtiyacımız var aslında.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası