Ege Postası
Geri

AK Partili Bal’dan ‘Gezi‘ uyarıları

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, siyasilere “Gezi Parkı tipi olaylarda krizin tarafı olunmamalı. Kriz çözücü ve arabulucu rolüne soyunulmalı.” uyarılarında bulundu. İdris Bal, “Yerel yönetimin muhatap alınabileceği bir olayda...
AK Partili Bal’dan ‘Gezi‘ uyarıları
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, siyasilere “Gezi Parkı tipi olaylarda krizin tarafı olunmamalı. Kriz çözücü ve arabulucu rolüne soyunulmalı.” uyarılarında bulundu. İdris Bal, “Yerel yönetimin muhatap alınabileceği bir olayda direk merkezi otoritenin muhatap gösterilmesi kaos ortamı bekleyenler için bir yıpratma zemini oluşmasına neden oluyor.” dedi.



Bal, Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk oldu. Programda Gezi Parkı eylemlerini yorumlayan Bal, “Demokrasiler kurallar rejimidir. Herkesin her istediğini yapabildiği rejimler değildir, demokrasi kendini koruma araçlarına sahiptir.” diye konuştu. Eylemler bağlamında dün ne olduğunun ötesinde yarın ne olabileceğine dair fikirler üretmenin önemini vurguladı. Gezi olaylarında kullanılan unsurların aynı şekilde kullanılmamasında en büyük rolün sivil toplum örgütleri ile üniversitelerde olduğunu dile getirdi.


Bal, Taksim eylemlerinin ulusal bir olay haline geldiğine temas etti. Siyasilere “Gezi Parkı tipi olaylarda krizin tarafı değil, kriz çözücü ve arabulucu rolüne soyunulmalı. Yerel yönetimin muhatap alınabileceği bir olayda doğrudan merkezi otoritenin muhatap gösterilmesi kaos ortamı bekleyenler için bir yıpratma zemini oluşmasına neden oluyor.” diye seslendi.


AK Parti Milletvekili, muhalefet unsurlarının bu tür durumlarda siyasi rant elde etme anlayışını eleştirirken, “Türkiye ekonomisine zarar geldiğin de bunu iktidar da muhalefette halk da zararını görecektir.” şeklinde konuştu.

Gezi Parkı olaylarının yaşandığı dönemde özellikle dış basında Türkiye’nin acımasızca eleştirildiğini aktaran İdris Bal, Yahudi, Ermeni ve Rum lobileri kadar kendimizi anlatmamız gerektiğini de söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisini doğru anlatması gerektiğinin altını çizen Bal, kaostan nemalanacak kesimlere karşı hazırlıklı olmak gerektiğinden söz etti.

Türkiye’nin istikrarlı yükselişine zarar vermek istenen olaylara dikkat etmenin önemini anlatan Bal, “Ülke bilinci ile hazırlanan bu raporları katkı olarak görmek gerekir.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası