Ege Postası
Geri

AK Partili Şengöz’den yerel seçim açıklaması: Buca tekrar marka ilçe olacak!

TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Beyaz Masa Programı’na katılan AK Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz yerel seçimle ilgili olarak“Biz planlarımızla, projelerimizle birlikte karşınızda olacağız.  Buca’yı tekrar İzmir’de marka ilçe haline getireceğiz. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, konfor alanlarını çoğaltıp koruyarak, spor kompleksleriyle, insanlarımızın rahat edecek. Yeni bir yapılanmayla, yeni bir yüzyılla, yeni bir Buca yaratmak hedefiyle yola çıkıyoruz” dedi.
AK Partili Şengöz’den yerel seçim açıklaması: Buca tekrar marka ilçe olacak!
Haberler / Yerel Politika
3 Kasım 2023 Cuma 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Beyaz Masa Programı’na katılan AK Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz önemli açıklamalarda bulundu.

“3 KASIM AK PARTİ’NİN İLK SEÇİM ZAFER GÜNÜDÜR”

3 Kasım’ın kendileri çok kıymetli bir tarih olduğunu belirten Şengöz, “ 3 Kasım 2002’de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde  AK Parti’nin ilk  seçim zaferidir. O zaman ki çıkış noktamız şuydu: ‘Aydınlığa Açık, Karanlığa Kapalı ‘bir manifestoyla ilk çıkış ve zaferimizdir. 2023, bizim ikinci Türkiye Yüzyılımızdır. 2053 yılına giden yolumuzdur” dedi.

“BUCA’YA ÇÖP ARABALARINI BİZ KAZANDIRDIK”

Buca’da 4,5 yıl meclis üyeliği görevi yürüttüğünü söyleyen Şengöz, “Öncelikle Çöp ihalesi sorunu vardı. Bu konuyla ilgili yaklaşık 14 tane önerge verdik. Yaptığımız muhalefetle birlikte  Büyükşehir Belediyesi’nin hibe desteğine Buca’ya çöp arabalarının kazandırılmasında AK Parti Grubu olarak kazandırdık. Yaptığımız çalışmayla her ay 7-8 milyon gibi rakamı Buca Belediyesi’nde kalmasını sağladık. Vatandaşımıza hizmet olarak dönsün diye bu rakamı sağlamış olduk.  Hep söylerim, biz vatandaş olarak hizmet almak istiyoruz.  Çöp sorunu çözülmedi. Bucalı olarak hizmet alamıyoruz.  Büyük bir çöp sorunu var. Çöpler alınsa bile çöp konteynerlerinin hijyeni sağlanmıyor. Bu durum Buca’da koku sorunu yaratıyor. Çevre sağlığı açısından bir sorunumuz var”dedi.

“BUCA’YA ALTERNATİF YOL SUNDUK”

İzmir’in en kalabalık ilçelerinden biri olan Buca’da alt yapı ve ulaşım sorunu olduğuna dikkat çeken Şengöz, “Eskiden Buca’ya tek bir noktadan giriş yapılıyordu. Daha sonra partimiz ve devletimizle birlikte yapılan çevre yoluyla birlikte bağlantılı Tınaztepe’den de bir girişimiz oldu. Daha sonra da Batı tarafından vekillerimizin desteğiyle Batı yolundan da otoban girişinden bir yol daha yapıldı. Adnan Kahveci Bulvarı’ndan Uçan Yol’a bağlantıyı sağlayacak olan bir alternatif yol sunduk. Bu konuda AK Parti Taşkilatı çok emek verdi. Bu yolun yapımı keşmekeş oldu. 6 ay sürdü. Yaklaşık 2 kilometrelik yol. Bu konuda Buca Belediyesi o hizmeti bir anda sağlayamadı” dedi.

“SEVGİYOLU ŞİRİNYER’İN GÖZBEBEĞİYDİ”

Buca’da yer alan Sevgiyolu’nun çok eski halini bildiğini ifade eden Şengöz, “Sevgiyolu Şirinyer’in gözbebeğiydi. Neden? Efsane Başkanımız Cemil Şeboy, o yolu kapatarak alternartif yolu kullanarak orayı kıymetli bir hale getirdi. Forbest Köşkü’nden esinlenerek Forbest Yolu dedi. İlk halini düşünün. İnsanların bir konfor alanı vardı. Yaşlısından, gencine herkesin vakit geçirebileceği, hayvanların rahatlıkları gezdiği , çocukların kuşlarla, ördeklerle vakit geçirebildiği bir alandı. Çevreye ve insana olan bir kıymetti. İnsanların oturma alanları vardı. Bunlar ne yazık ki kaldırıldı. Forbest şu an ne durumda? O yeşillik alan kaldırıldı. O eski estetik ve güzel yapısı yok oldu.  AK Belediyeciliğin neler yapabileceğini gösterdik o dönem”dedi.

“HİZMET ETMEK İSTERSENİZ 24 SAAT YETMEZ”

İzmirli olmanın gerçekten bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Şengöz, “Esnafımız ne ister? Esnafımız çevresinin temiz olmasını ister. Yağmurda Buca’nın göle dönmesini istemez. Trafik sorunu yaşamak istemez. Biz bunu hak ediyor muyuz? Biz her yönüyle hizmet almak istiyoruz. Belediyenin zaten asıl görevi bu değil midir? Hizmet yönünde vatandaşa kolaylık sağlamak değil midir? Maalesef biz bunu alamıyoruz. Sokağa çıkarsanız gerçekten hizmet etmek istersiniz. 24 saat size yetmez. Biz bu dönem Allahın izniyle Bilal Başkanımızın gayretleriyle teşkilatımızı yapılandırarak, adayımızla birlikte sahada olacağız. Vatandaşlarımızın da teveccühünü görüyoruz” dedi.

“BUCA CAZEVİ 60 YILLIK BİR KANGRENDİ”

Buca cezaevi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şengöz, “Bence aslında sorun yok. Biz aslında 60 yıllık bir sorunu 2019’daki başkan adayımızla birlikte noter huzurunda meclis üyeleri olarak söz vermiştik. Buca’ya gönül vermiş Bakanımızla birlikte kıymetli vekillerimiz bu konuda çok emek verdiler. Biz sözümüzü yerine getirdik.  Yerelde iktidar olmasak da 60 yıllık bir kangreni, cezaevini kaldırdık. Cazevi bir kangrendi. Bir Bucalı olarak herkesin içini cız eden bir yaraydı.  Başta Bakanlıklarımızı ve  sayın vekillerimiz olmak üzere herkes elini taşın altına koydu ve cezaevini kaldırdık. Büyükşehir ve Buca Belediyesi’nde burası ‘taralı alan’ olarak görülüyordu.  Taralı alan ne demek? Taralı alan aslında komple bir burasının AVM alanı olmasıdır. Bunu iyi anlamamız lazım. Siyaseti de hep birlikte ahlaklı bir şekilde yapmamız lazım.  Bu alanine büyük bir kısmının ‘yeşil alan’ olarak kullanılması ile ilgili çalışmalarımız var. Cezaevi yıkıldı, orası bir alana dönüştü. Cezaevinin arkasında kalan alanda vatandaşlarımızın trafik sorununu bir nebze faydalı olması için Adnan Kahveci Bulvarı’nın trafiğe açılmasını sağladık. Onun üst kısmında da bir pazaryeri oldu. Pazaryerinde bir tuvalet yerine ihtiyaç var. Orada bir tuvalet yeri sorunu var. Pazarcı esnafının önemli bir ihtiyacıdır bu. En azından geçici olarak seyyar bir tuvalet yapılabilir. Maalese bu olmadı. Ayrıca akşam olduğunda o bölgede ışıklandırma yok. Bu da önemli bir sorun” dedi.

“BUCALILAR EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR”

Yerel seçime kısa bir süre kaldığına dikkat çeken Şengöz, “Genel seçimi atlattık. Bismillah dedik yolumuza bakıyoruz. Şimdi önümüzde yerel seçim var. Sokağa iniyoruz. Vatandaşımız, esnafımız, öğrencimiz, emeklimiz ne istiyor? Hizmet istiyor. Hizmet alabiliyor muyuz? konu bu. Buradan tüm Bucalı vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Onlar en doğru kararı verecektir. Hizmet anlayışımızla, Buca’ya farklı dokunuşumuzla biz Bucalıların hissettiklerini zaten yerine getireceğiz” dedi.

“BUCA MARKA İLÇE OLACAK”

Bucalı seçmenlere seslenen Şengöz, yerel seçimde vatandaşların şunlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi:

“Öncelikle Belediye Başkan Adayımız ve seçim stratejimizle birlikte lütfen bizi iyi anlayın. Biz planlarımızla, projelerimizle birlikte karşınızda olacağız.  Buca’yı tekrar İzmir’de marka ilçe haline getireceğiz. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, konfor alanlarını çoğaltıp koruyarak, spor kompleksleriyle, insanlarımızın rahat edecek. Yeşil alanlarıyla birlikte çok güzel hizmetler getireceğiz. Teşkilattaki bütün kıymetli arkadaşlarımızın hem STK’lara, hem esnaflarımıza hem gençlik kollarımıza, hem kadın kollarımıza ihtiyaçları nelerdir, ne hissettikleri ile ilgili konulara dokunmamız lazım. Bu konularda çok boyutlu olarak çalışacağız. Yeni bir yapılanmayla, yeni bir yüzyılla, yeni bir Buca yaratmak hedefiyle yola çıkıyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası