Ege Postası
Geri

Bayraklı'da gündem 'Bayraklı KYK': Öğrenciler tehlikede

Bayraklı Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısında Bayraklı KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda güvenlik zaafiyeti olduğunu, öğrencilerin tacize maruz kaldığını ve asansörün bozuk olduğunu iddiaları gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Aktaş ise iddiaları yalandı.
Bayraklı'da gündem 'Bayraklı KYK': Öğrenciler tehlikede
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2023 Çarşamba 19:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Meclisi Bayraklı Belediye Başkan Vekili İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi.

Aydın’da KYK Yurdu’nda, bakımı yapılmadığı için arızalanan asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş, Bayraklı Belediye Meclis oturumunda gündeme geldi.

"ÖĞRENCİLER TEHLİKEDE" 

Aydın’daki gibi Bayraklı’da da öğrenci yurdunda sorunlar olduğunu söyleyen CHP Meclis Üyesi İpek Kul, yurdun şehirden uzak ve tenha bir yerde olması sebebiyle öğrencilerin güvenlik tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Yurttaki öğrencilerin kendisine ulaştığını vurgulayan Kul, “Yurtta güvenlik görevlisi sayısında ciddi eksikler var. Aynı zamanda yurdun giriş saati akşam 10. Bu saatte yurda gelen kız öğrenciler, ‘Bu saatte gezerseniz taciz edilirsiniz’ gibi sözlerle karşılaşıyorlar. Ayrıca yemeklerden de kıl gibi tiksindirici şeyler çıkıyormuş Yurtta asansörün bozuk olduğunu, bakımı yaptık dedikleri halde asansörü kullanamadıkları, kapıların kapanmadıklarını belirttiler. 18 kişi bir odada yaşadıklarını, çalışmak için yeterli alanlarının olmadıklarını ifade ettiler. Bu anlamda herkes üzerine düşenleri yapmalı. Bu yurtlarda bedava konaklama sağlamıyor. Şartların sağlanması sosyal devletin gerekliliği” dedi.

"KYK'NIN ALET EDİLMESİ HOŞ DEĞİL"

AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir, Kul'a yanıt olarak yetkililerin yurtta gerekli tedbirleri aldığını savunarak, “Yeni kurulan bir alan olduğu için eksiklikler olacaktır ancak giderilecektirler. Aydın’da hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Böyle münferit olaylar olabilir. KYK gibi devlet kurumlarının alet edilmesini hoş bulmuyorum. Bayraklı’da iddia edilenleri sosyal medyada biz de gördük. Sosyal medyada bir takım gerçek olmayan hesaplar tarafından İzmir’deki bir platforma yazılmış yorumlar ama bunları da dikkate alıp ilçe başkanımızla beraber biz de gerekli yerlere ileteceğiz. Kendisine hassasiyeti için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

'AYLARCA OTOBÜS BULUNMADI'

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş ise konuya ilişkin konuşmasında,  “İpek Hanım’ın okuduğu yurdun eksikleri değil, bir tweet. Bunları yazan kişinin öğrenci olup olmadığı belli değil. İpek Hanım eminim ki o yurdun nerede olduğunu bilmiyor. Eleştiri yapın ama yerine gidin görün ve bir eksik varsa o zaman konuşun. Ben oraya gittiğimde güvenlikle ilgili sıkıntı gördük ve bilgi verdik. Yeni bir yer kurulmuş, tabii ki eksikleri olacak. Aylarca insanlar oraya çıkacak otobüs bulamadı, o zaman neredeydiniz? Aylarca tek bir otobüs zorlaya zorlaya gitti. Bu otobüse bindiniz mi hiç nasıl gidiyor? Bu otobüs 8 etabın tamamını ilk girişinden dolaşıyor, tur yapıyor. İkinci turu yapıyor, yaklaşık 1 saat sadece orada geziyor. Tekrar şehir merkezine iniyor. Oraya bir tane değil de birkaç tane daha otobüs konsaydı. Haksız eleştiri yapılmamalı. 1618 sokakta belediyemize ait bir aracın frenleri koptu ve bir kaza meydana geldi. Şoför ne durumda biliyor musunuz, bilmiyorsunuz. Gelip burada biz de bunları mı gündeme getirelim? Lütfen yerine gitsin, bilmiyorsa ben götüreyim. Yeri görsün, ondan sonra eleştirilerini yapsın" dedi. 

‘KİMSE KYK’NİN AVUKATI DEĞİL’

Tartışmaya son noktayı Bayraklı Belediyesi Başkanvekili İrfan Önal Koydu, “İpek Hanım herkesin ortaklaşması gereken bir konuyla ilgili bir farkındalık yaratma konusunda mecliste bir konuyu dile getirdi. Birinin avukatlığına soyunmanıza gerek yok. Bahsettiği şeyler her birimizin kardeşi, yakını, çocukları ve yaşadığı sorunlar. Herkes KYK yurtları ile ilgili yaşanan sorunları biliyor. Bu sorunlarla ilgili fazlaca imkan ayrılması gerektiğine dikkat çekerken Bayraklı’da yurtla ilgili yaşanan bir güvenlik sebebiyle yaşanabilecek bir sorunun önüne geçmesiyle ilgili bir durumu anlattı. Bundan rahatsız olmaya gerek yok. Burada kimse KYK’nin avukatı değil. KYK ile ilgili de olan bir durum her birimizi ayrıca ilgilendiriyor" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası