Ege Postası
Geri

CHP’li Bayır’dan ‘delegasyona baskı’ iddiası: ‘Öcü gibi baktı’

CHP’de büyük kurultaya sayılı günler kala hareketlilik sürüyor. CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun delegeler üzerinde baskı kurduğunu ileri sürdü. Bayır açıklamasında, “İl Başkanı ziyarete gelen delegelere ‘öcü’ gibi bakıyordu. Kurultay delegesi üzerinde il başkanının baskı yapması sonuç getirmez, tam tersi sonucu değiştirir” dedi.
CHP’li Bayır’dan ‘delegasyona baskı’ iddiası: ‘Öcü gibi baktı’
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2023 Çarşamba 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde büyük kurultaya sayılı günler kaldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in yarışacağı bütük kurultay öncesi parti içinde hareketlilik sürüyor.

CHP İzmi’de bulunan 56 delegeden 55’i, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na imza verirken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Özel’e desteğini açıklamıştı. CHP Buca eski İlçe Başkanı Hacer Taş, kurultaya son 1 hafta kala imzasını çekmişti.

İZMİR’DE FİRE ARTABİLİR

Kurultaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP önceki dönem Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir’de 16 fire verilebileceğine dikkat çeken Bayır, “İzmir’den Kılıçdaroğlu’nun blok oyu var ama fire veriyor. Ben kurultay delegesi hesabı yaptım, İzmir, 16 fire verilebilir.  Özel’in İzmir ziyaretine ben de katıldım. Basına kapalı yapılan delege toplantısında öyle şeyler söyledi ki, beni ikna etti, oyum olsa ona verirdim” dedi.

İL BAŞKANINA BASKI TEPKİSİ: ÖCÜ GİBİ BAKTI

İzmir delegasyonun üzerinde baskı olduğunu iddia eden Bayır, “ İl Başkanı ziyarete gelen delegelere ‘öcü’ gibi bakıyordu. Kurultay delegesi üzerinde il başkanının baskı yapması sonuç getirmez, tam tersi sonucu değiştirir. Aziz Bey destek veriyor dendi, ancak Aziz Bey Özel’in toplantısına gelmedi. Akıllı davranarak, kendisine tepki koyanların Özgür Özel’e zarar verebileceğini düşündü ve görüntü karesine girmedi. Açık ara bir seçim olmayacağını düşünüyorum. Az bir farkla seçim alınabilir. Bugüne kadar çok kurultay gördüm ama böylesini ilk defa yaşıyoruz. Sokağı dinlediğimiz zaman insanların ‘değişim’ demek kolaylarına geliyor. Kimse ‘Kılıçdaroğlu çalışmadı’ diyemez.  Buna rağmen toplum yeni bir ses, yeni bir görüntü arıyor” dedi.

ÖZEL’İN HANDİKAPI

Özgür Özel’e destek veren bazı isimlere dikkat çeken Tacettin Bayır, “Özgür Bey’in bir handikapı var. Bugüne kadar idari kararların içinde değildi ama ona destek veren bazı isimler o idari kararların içindeydi. Bu partiyi yanlışa götüren isimlerin bir kısmı, Kemal Bey’in yanından ayrılıp, Özgür Bey’in yanına geçmişler. Sadece Özgür Bey’e destek verecek insanlarla bu rahatsızlık var. Seçimin sonucunu belirleyecek olan budur. Özgür Bey’in arkasında duranlar, yıllarca kendilerini kontenjanla vekillikle Ankara’ya taşıdı. Bu isimler Özgür Bey’in yanında görüntü verirse, Özgür Bey seçimi kaybedebilir. Özgür Bey, bu kişileri dağıtırsa ve yanında tutmazsa seçimi alabilir” ifadelerine yer verdi.

TAPU ATATÜRK’ÜN

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” sözlerine  tepki gösteren CHP’li Bayır, “Kılıçdaroğlu’nun talihsiz bir beyanı oldu, ‘devredeceğim kişi hazır’ dedi. Babadan oğula geçen şirkjet yönetimi gibi oldu, bu hoş olmadı. İnsanlar bizi arayıp tepki koydu. Kemal Bey’in zaman zaman böyle çıkışları oluyor, ‘tıpış tıpış oy vereceksiniz’ diye. Burada da böyle bir çıkışı oldu ve tepki aldı. Bazı arkadaşlar ‘Kemal Bey’de güç zehirlenesi mi başladı?’ diye sordu. CHP, herhangi bir kişinin partisi değil. CHP’nin tapusu Mustafa Kemal Atatürk’ündür. Toplum ve halk tapuyu vermez, tapu kurucunundur” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası