Ege Postası
Geri

Soyer’den adaylık mesajı: ‘Kılıçdaroğlu da destekliyor'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programında yeniden aday olduğunu bir kere daha duyurdu ve Kılıçdaroğlu'nun da adaylığını desteklediğini söyledi. "Değişimciler olursa sorun çıkar mı" sorusunu üzerine Soyer, "Çıkmaz inşallah, öyle gözüküyor" dedi.
Soyer’den adaylık mesajı: ‘Kılıçdaroğlu da destekliyor'
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2023 Çarşamba 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu sabah Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Demokrasi Meydanı programının konuğu oldu. 

“İZMİR CUMHURİYET’İN BEKÇİSİ”

İzmir’de Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamalarına değinen Başkan Tunç Soyer, “Cumhuriyet, insanlık tarihinin en büyük devrimlerinden biri. Üstelik şiddet kullanılmadan yapılmış en büyük devrim. 100 yıldır varlığını sürdüren en büyük devrimlerden biri olan Cumhuriyet, 100 yıldır kesintisiz barışı yaşatıyor. 29 Ekim günü biz saat 18.00’da Mecliste özel bir oturum yaptık. Gençler, çocuklar gelecek hayallerini anlattılar ve çok duygulandık. Biz İzmir’de Cumhuriyet’’in bekçisi olmaya devam ediyoruz” dedi.

“KÖY ENSTİTÜLERİ MANTIĞIYLA TARIM OKULU”

Geçtiğimiz günlerde açışı gerçekleştirilen Bayındır Süt Fabrikası’ndan bahseden Soyer, “Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin takipçiliğini yapmaya çalışıyoruz. Biz İzmir’de toıplumsal barışı sahiplenmeye çalışıyoruz.  Her fabrika bir kaledir. Biz İzmir’de fabrika açıyoruz. Biz üreticiden aldığımız süte fiyat veriyoruz ve firmalar bizim verdiğimiz fiyatın altını veremiyorlar. Biz koyun ve keçi sütünü devletin verdiği fiyatın üstünde alşıyoruz. Amacımız küçük üreticiyi teşvik etmek. Bu aldığımız ürünleri ihraç ediyoruz. Köy Enstitüleri’nin kapatılış tarihi 27 Ocak’dır. Biz Atatürk devrimlerinin takipçisi olarak Köy Enstitüsü’nün mantığıyla açılan bir tarım okulu açıyoruz. Bayındır Süt Fabrikası geliriyle tarım okulunda okuyan öğrencilerin eğitim masrafını karşılayacağız” ifadelerine yer verdi.

ŞUBAT AYINA 2 MÜJDE

İzmir’deki ulaşım yatırımlarına dikkat çeken Başkan Soyer, “Biz İzmir’i demir ağlarla örüyoruz. Buca Metrosu, Narlıdere Metrosu, Çiğli Tramvayı yapıyoruz. Cumhuriyet devrimleri önümüze böyle bir vizyon koydu. Biz bu sene Şubat ayında hem Narlıdere Metrosu’nu, Çiğli Tramvayını açacağız. Buca Metrosu’nda da köstebekleri yer altına indirerek tünelleri açacağız” ifadelerini kullandı.

AVRUPA’DAKİ ÖNEMLİ GÖREV

Avrup Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığına seçilen Başkan Soyer, “Bölgeler komitesi 46 ülkeden 130 bin yerel yönetimin temsil edildiği bir meclis. Ben bu meclisin başkanı seçildim. Türkiye’nin Avrupa nezlindeki en büyük koltuğuna oy birliği ile seçildim. Biz Avrupa aile iç içe yaşıyoruz. Onların aldığı kararlara müdahil olamıyoruz, uygulayıcı olabiliyoruz. Biz Avrupa’dan uzak durdukça özgürlükten ve bağımsızlıktan kopuyoruz. Bizimle ilgili alınacak kararlara müdahil olma imkanı bulacağız ” dedi.

ATALAY VE KAVALA ÇIKIŞI

Küçükkaya’nın Gezi Davası’nda ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen Osman Kavala’nın tutukluluğunun 6’ncı yılı için mesajını okudu. Konu ile ilgili Soyer, “Can Atalay da aynı, yerel mahkeme AYM’nin kararını uygulamıyor. Osman Kavala hala gerekçe gösterilmeden içeride tutuluyor. Bunlar hepimiz için utanç verici. Cumhuriyet adalettir ve o adalet elbet tecelli edecektir. Diliyorum ki daha fazla can acımadan o adalet yerine gelsin” dedi.

BUCA CEZAEVİ ALANI YEŞİL ALAN OLACAK

Buca Cezaevi alanı davasında İzmir 6. İdare Mahkemesi Bakanlığın planların iptal etti. Soyer konuya ilişkin açıklamasında, “Buca İzmir’in en büyük ilçesi. Buca Cezaevi kentin merkezinde kalmıştı, çok şükür kaldırıldı. Alana binalar yapılmasıyla ilgili karar alındı biz itiraz ettik. İtirazlarımız kabul oldu orası tamamen yeşil alan olacak” ifadelerine yer verdi.

YENİDEN ADAYIM

Küçükkaya’nın adaylığına ilişkin sorusuna Başkan Soyer, “Yeni dönemde adayım inşallah. Kılıçdaroğlu da destek veriyor. Değişimciler kazanırsa da bir sorun çıkmaz herhalde” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası