Ege Postası
Geri

Gaziemir’de gündem ‘Sarnıç’: Sarnıç planları geçti

Gaziemir Belediyesi Kasım Ayı Meclis toplantısında Sarnıç Planlarının Büyükşehir’den geçtiğini duyuran Başkan Halil Arda, “Sarnıç planları geçti, ikinci ve üçüncü revizyoın planlarına arkadaşlarımız çalışıyor” ifadelerine yer verdi.
Gaziemir’de gündem ‘Sarnıç’: Sarnıç planları geçti
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2023 Çarşamba 19:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1’nci oturumu Başkan Halil Arda idaresinde gerçekleştirildi.  

“BİZ DE ‘ATATÜRKÇÜYÜZ’ DİYEREK ADINI ANMAYANLARA KARŞI…”

Meclis toplantısının açılışında, 29 Ekim’e ilişkin çarpıcı açıklama yapan Başkan Halil arda, “Yeri geldiğinde biz de Atatürkçüyüz diye dolaşıp, 29 Ekim’de Atatürk’ü anmayanlara karşın Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılını coşkuyla kutladık”  ifadelerine yer verdi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞE 4 AY KALDI”

Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, sözlü soru önergesi olduğunu dile getirerek söz aldı. Çağlkarsu açıklamasında, “İlçemizin sorunları devam ediyor. UKOME kararıyla araç trafiğine kapatılan karakol sokağı kapatıldı. Bu karar halkı ve esnafı mağdur etti. Gaziemir yetkilileri mağduriyetleri hesaba katmadan trafiğe kapatılmasına onay verdi. Karakol sokağında güvenlik problemi değil otopark sorunu nedeniyle kapatıldığı dile getirildi. Mahalle sakini, karakolun varlığı güvenlik açığı oluşturuyorsa biz sokağımızda karakol istemiyoruz dedi. UKOME kararıyla ilgili bu mağduriyetin sebebini ve ne zaman son bulacağını öğrenmek istiyorum. Halil İbrahim Şenol’un ilçemize kazandırdığı alan için teşekkür ederim. Eski yönetimin mücadelesi sayesinde kazanılan, bu yönetim tarafından ortak akıl kullanılmadan o Alana sanat merkezi yapılmasına karar verildi. Meclis üyelerine sormadın, esnafını dinlemedin. Bu yerin ilçemize kazandırılması için mücadele eden Şenol Bey’e sorsaydın. Gaziemir Konya’nın bir ilçesi değil. Büyükşehir bizim ilçemize yatırım yapacak. Biz neden büyükşehire alan verdik? Son 4,5 yılda Büyükşehir’den bedel ödemeden hangi hizmetleri aldık? Arda, her yerde 100’üncü yıl sanat merkezi diye maket fotoğrafı gösteriyor. Orayı çalıştıran firma 1 ocakta anahtarı teslim etti. 11 aydır burası bomboş. Etrafına konulan OSB’lere fotoğraf yapıştırarak yerin görsellerini astı. Sayın Başkan 100’üncü yıl sanat merkezi kaç m2 olacak? Yeşil alanı kaç m2 olacak? Otoparkı olacak mı? İlçemize kazandırdığı hiçbir eseri olmayan bu yönetimin gitmesi için Gaziemirliler gün sayıyor. Sosyal belediyeciliği önemseyen yöneticilerin iktidar olmasına 4 ay kaldı” dedi.

“ADAY OLACAKSAN ÇIK KARŞIMA”

Çağlarsu’nun eleştirilerine yanıt veren Başkan Halil Arda, “Bu belediyenin yaptığı hiçbir şeyden haberiniz yok. Gaziemirliler takdir edecektir. Siz bu güzel düşünceleriniz için karşıma aday çıkın, halkın kantarına çıkalım ve onlardan oy isteyin. 100’üncü yıl sanat merkezinin projesi bitti, ruhsatı kesildi. 11 aydır bekliyoruz çünkü Gediz trafoyu taşımıyor. Her şeyiyle hazır bir proje. 6. Sokağın açılmasıyla şilgili mücadele ediyoruz. Sizi bu bilgilerle kim kandırıyor? Siz mahalle halkına gidin sorun. Halil Arda emniyetle nasıl tartıştı…. Bu kararda ısrar ederlerse o yolu komple kapatacağım. Ya kimse giremeyecek ya da herkes girecek. UKOME’yi şu an biz bastırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

YURT DIŞI GEZİSİ GÜNDEME GELDİ

Kardeş Belediye Osterholz ile Kardeş Belediye İlişkilerini geliştirmek ve ortak projeler üretmek için 6-11 Kasım 2023 tarihleri arasında Almanya'nın Berlin Şehrinde yapılacak olan uluslararası delegasyon toplantılarında Belediye Başkanı Halil arda’nın gitmesi üzerine önerge meclise sunuldu.

Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, önergeye ilişkin yaptığı açıklamada, “4 ay kala yurt dışına yapılacak bir toplantıya Başkanın katılması siyasi etiğe aykırı. Yurt dışında yapılacak bu toplantının sonuçları 2024 yılında hayata geçildiğinde Arda’nın bu koltukta kalıp kalmayacağı meçhul. Bu sebeple ben hayır diyorum” dedi.

Başkan Halil Arda ise, “Seçime 4 ay var diye hiçbir şey yapmayalım. Almanya Başbakan’ının bir daveti burada Gazmiemir’i temsilen Belediye Başkanı bulunacak. Bu ilişkiler devam edecek. Bizden once kurulmuş kardeşlik ilişkileri vardı biz seçilince ilişkiler devam etti. Belediyelerin son güne kadar devamlılığı var. Son güne kadar hizmet etmek için çabalayacağız” dedi.

Önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP’Lİ ZENGİNOBUZ’DAN DİYANET’E HUTBE TEPKİSİ

CHP Grup Başkan Vekili İzel Derinsu Zenginobuz gündem dışı söz alarak, “Bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı Cuma Hutbesi’nde Atatürk’üğn adını anmadı. Bunu bu topraklarda anlayabilmek mümkün değil. Bizim bu öfkemizi anlatacak durumumuz yok. CUmhuriyet’in kazanımlarını, atatürk’ün adını anmayarak yok edemezsiniz. Atatük’ün çocukları buna asla izin vermeyecek. Bu gençlerin vicdanında aklanamayacaksınız” dedi.

“İNSANA DEĞER VEREMİYOR Kİ HAYVANA VERSİN”

Belediye ile Hayvan Kurtarma derneği arasında yapılan protokle ilişkin söz alan Çağlarsu ise, “30 Ekim İzmir depremi üzerinden 3 yıl geçti. Yaralar sarılmadı. Deprem bir gerçek. Bir çok deprem yaşamaya devam edeceğiz. Deprem için tedbir almayan yerel ve genel idareciler yaşanacak felaketlerinden sorumlu olacak. Deprem sonrası için alınan kararları uygulamayan Halil Arda ve başkan yardımcısının sorumluluğu ağır olacaktır. Hayvanları korumak gibi bir amaçları yok. Şimdi dernekle işbirliği yapıp Avrupa Birliği’yle temas kurmaya çalışıyor. İnsana değer vermiyor ki hayvana versin” dedi.

SARNIÇ PLANLARI KABUL EDİLDİ

Bağımsız Meclis Üyesi İbrahim Özkara, “Sarnıç planlarına ilişkin söz alarak, Sarnıç planları burada oylanarak komisyonlara gitti, komisyonlara gittiğinde onaylandı ve Büyükşehir’e gönderildi. Büyükşehir’e gittiğinde oy çokluğuyla kabul edildi. Sarnıçlı vatandaşların yanlış bilgilendirilmesini istemem. Sarnıç planları geçti. Hayırlı olsun” dedi.

“KİMSENİN MAĞDUR OLMADIĞI PROJEYİ GETİRİN”

Eleştirilere yanıt veren Halil Arda, “Levent Çağlarsu’ya cevap anlamında, Gaziemirliler değerlidir, Levent Bey kendini değersiz hissediyorsa kendisine baksın. Akçay caddsinde planlar Büyükşehir’den oy birliğiyle geçti. Arazi sahiplerini memnun edememişiz. Kendileri bilir, oranın kilitlenmesi itirazlar yüzünden oldu. Çarşı tadilatı Büyükşehir tarafından yapılıyor. Biz de yardımcı olduk ve sona yaklaşıldı. Proje 2,5 ay geriden geliyorsa Ramazan ayında başlaması talebindendi. Çok yakında bitecek. Vatandaşlar da bize memnuniyetini iletiyor. Sarnıç planları buradan oybirliğiyle geçti. Meclisler görevini yaptı. Vatandaşlar itiraz etti ve biz itirazları da kabul ettik. Kimsenin mağdur olmadığı bir plan yapmak mümkünse yapın getirin. Burada konuşalım. Burada tribünlere oynayıp itirazları kabul ettiniz ancak Büyükşehir itirazları haksız buldu. Vatandaş dava açabilir. Orada yol üstünde kalan evler mülk sahibini bağlar. Sarnıç planları geçti, ikinci ve üçüncü revizyon planlarına arkadaşlarımız çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası