Ege Postası
Geri

CHP’de Kurultay’a 3 kala: Tugay’dan ‘değişim’ mesajları

CHP’de kurultaya sayılı günler kaldı ancak değişimciler çalışmalarına devam ediyor. İzmir’in ilk değişimci başkanı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’de Kılıçdaroğlu’na imza veren bazı delegelerin sandıkta değişimden yana oy kullanacağını iddia ederek delegasyona baskı yapıldığını ileri sürdü.
CHP’de Kurultay’a  3 kala:  Tugay’dan ‘değişim’ mesajları
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2023 Çarşamba 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde büyük kurultaya sayılı günler kaldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in yarışacağı bütük kurultay öncesi parti içinde hareketlilik sürüyor.

CHP İzmi’de bulunan 56 delegeden 55’i, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na imza verirken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Özel’e desteğini açıklamıştı. CHP Buca eski İlçe Başkanı Hacer Taş, kurultaya son 1 hafta kala imzasını çeti. CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın ise bu akşam kamuoyuyla paylaşacağı açıklamada, Özel’e destek vereceği ileri sürüldü.

Kurultay hareketliliği sürerken İzmir’de delegasyondan daha fazla fire verebilebileceği iddia edilirken, Kılıçdaroğlu’na imza verenlerin sandıkta ‘değişimden yana oy kullanbileceği ihtimaller arasında değerlendiriliyor.

“İZMİR’DE DEĞİŞİMCİ SAYISI ARTTI”

 Özgür Özel’e desteğini ilk açıklayan isimlerden olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Çok kısa bir zaman kaldı. Bu dakikadan sonra imzasını geri çeken delege olmaz. Ama biz İzmir’den beklenildiğinden fazla oy alacağını düşünüyoruz. Değişimden yana olan delegelerin olduğunu biliyorum. Ben değişimcilerin kazanacağına inanıyorum. Türkiye’nin her yerinden insanlar değişime oy kullanacaklarını ifade ediyorlar” dedi.

DELEGASYONA BASKI İDDİASI

İzmir delegasyonuna İl’den ve Genel Merkez’den baskı kurulduğunu ileri süren Tugay, “Kurultay delegeleri üzerinde İzmir’den ve Genel Merkezden ağır bir baskı kuruldu. O nedenle insanlar tavırlarını ifade etmekte zorluk çekiyorlar. Oy sandığında herkes doğru bildiğini yapacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi delegesi kimsenin hizmetinde değil. İnsanların kendi kanaatleri, doğru bildikleri var. Bizim partimizde ne kadar eleştiriler olsa da delegelerimiz halkın ve üyelerin vicdanının gereğini yerine getirecek” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası