Ege Postası
Geri

Karşıyaka Belediye Meclisinde 'Ayrımcılık' atışması

Karşıyaka Belediyesi 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclisi 1. Birleşimi,  Başkan Vekili Atilla Baysak yönetiminde gerçekleşti.
Karşıyaka Belediye Meclisinde 'Ayrımcılık' atışması
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2023 Çarşamba 20:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BURCU BULDU/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclisi 1. Birleşimi Başkan Vekili Atilla Baysak yönetiminde gerçekleşti.

Baysak, açılışta başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kente emeği geçmiş ve ebediyete intikal etmiş değerli büyükleri ve bugün 111. yılını kutlayan Karşıyaka Spor Kulübünü, KSK kurucuları Atatürk’ün silah arkadaşı olan Kadızade Zühtü Işıl Bey ve arkadaşlarını, kulübe emeği geçmiş tüm sporcuları veyöneticileri andı.

TUGAY’A 10 MİLYONLUK YETKİ

Meclis’te alınan kararda Başkan Cemil Tugay’a İller Bankası’ndan 10 milyon TL’lik teminat alması için protokol yapma yetkisi de verildi.

DOĞAN’IN 100’ÜNCÜ YIL KONUŞMASI MECLİS’İ KARIŞTIRDI

CHP Meclis Üyesi Hayati Doğan gündem dışı söz alarak, ‘’Kendi kaderini belirleme hakkı veren ve bağımsızlığımızı elde etme hakkını bize Cumhuriyet vermiştir. 100. Yıl coşkusu çeşitli bahaneler üreterek sönük geçmesini amaçlayan iktidara halk 3 gün meydanlarda kutlamalarla cevap vermiştir. Milyonlarca kişi Anıtkabir’i ziyaret ederek gericiliğe, yobazlığa geçit vermemiştir. Ayasofya'yı cami diye kaydettiren, Atatürk’ü Cuma hutbesinde bile anmadılar. Atatürk’ün mirasını korumaya mecburuz. Cumhuriyet karanlıktan aydınlığa çıkmamızın yoludur. Bireye özgürlük sağlayan yönetim biçimidir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’’ dedi.

‘’AYRIŞTIRMAYIN’’

AK Parti meclis üyesi Adem Öztürk ise,  ‘’Atatürk ve Cumhuriyet kimsenin tekelinde değil. Bu sözler kime? Biz üstümüze almıyoruz. Birlikte Cumhuriyet'i kutlamak varken, bu çocuklar bizi, Cumhuriyet'i böyle onurlandırırken, bu kadar ayrımcı dil kullanmayın. Bu siyayi söylemleri yemiyor toplum. Rica ederim ayrıştırmayın. Atalarımızın emanetini birbirimizi ayrıştırarak mı yapacağız? ‘’ ifadelerine yer verdi.

‘’KİNDAR NESİL YETİŞTİREN ATATÜRKÇÜLER DEĞİL’’

Atilla Baysak  ise, ‘’Kindar nesil yetiştiren Atatürkçü kesim değil. Bütün ayrımcılığı yapan, kindar nesil yetiştirmeye çalışan birileri var, onlara söyleyin siz’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası