Ege Postası
Geri

AK Partili vekiller, 15 CHP’li milletvekilinin dönüşünü nasıl değerlendirdi'

AK Partili Milletvekilleri, İYİ Parti7ye geçen ve geri dönen 15 CHP’li milletvekili ile ilgili sürecin demokrasi ve siyaset yolsuzluğu olarak siyasi tarihe geçeceğini savundu. AK Partili İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, “CHP siyasi tarihimizde hiç olmamış yaşanmamış bir kötü işi yapmıştır. Bir milli irade ve demokrasi bakımından çok büyük bir ayıp işlemiştir. Bugün bu gelişen son kararla da bu açıkça ortaya çıkmış ve siyasi tarihimizde yerini almıştır bunun bedeli olacaktır. Bedelini bizzat kendi seçmeni CHP’ye ödetecektir” dedi.
AK Partili vekiller, 15 CHP’li milletvekilinin dönüşünü nasıl değerlendirdi'
Haberler / Yerel Politika
10 Mayıs 2018 Perşembe 13:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti’nin seçime girmesi için partilerinden istifa ederek bu partiye geçen aralarında İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın da bulunduğu 15 CHP’li Milletvekilinin yeniden partilerine dönmesine tepki gösteren AK Parti Milletvekilleri durumu ‘siyasi yolsuzluk, siyasi soygun ve komedi’ olarak nitelendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya hesabından durumu değerlendirdi. Dağ, 15 CHP’li Milletvekilinin CHP’ye geri dönmelerinin Türk siyasi tarihine ‘komedi’ olarak geçtiğini belirtti.

HAMZA DAĞ: TÜRK SİYASİ TARİHİNE KOMEDİ OLARAK GEÇECEKTİR

Hamza Dağ, “Rakiplerini elemek için seçimleri kullanan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayını "Gel bakalım Muharrem İnce" diye çağırır, vekillerini başka partiye gönderir, sonra tekrar alır. Bu tablo Türk Siyasi Tarihine "komedi" olarak geçecektir” şeklinde değerlendirme yaptı.

HÜSEYİN KOCABIYIK: SİYASET VE DEMOKRASİ YOLSUZLUĞUDUR

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise durumu siyasi yolsuzluk ve siyasi soygun olarak nitelendirdi.

“Bu işin iki boyutu var. Birinci boyutu bu ilk başta siyaset yolsuzluğudur ve demokrasi yolsuzluğudur. 15 milletvekilinin kendisini seçen seçmenin iradesine açık bir şekilde ihanet edip başka partiye paket halinde göndermeleri demokrasi açısından onur kırıcı bir şeydir. O insanların kişisel statüleri açısından da onur kırıcıdır. Ama daha önemlisi milli irade dediğimiz kavramın mantığına ve işleyişine aykırıdır. Bu derece büyük bir siyasi yolsuzluk görülmüş değil” diyen AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, CHP’nin İYİ Parti’nin seçime girmesi için ya da devletten hazine yardımı almak gibi seçeneklerden hangisi için 15 milletvekilini verip geri aldığını sordu.

BAŞKA PARTİNİN HAZİNE YARDIMI ALMASI CHP’Yİ NE İLGİLENDİRİ? KOMİSYON MU ALACAKTINIZ'

Egepostası’na değerlendirme yapan AK Partili Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, “ Üstelik eğer İYİ Parti Liderini seçime girmesi için yapıldıysa bu, bu doğru değildi zaten. 100 bin imzayla aday olacağını açıklamıştı. Nitekim öyle yaptı. CHP’lilere sormak lazım milletvekili ihracını ve paket servisini niye yaptını? İYİ Parti’nin devletten hazine yardımı yapması için yaptıysanız, başka bir partinin yardım alıp almaması CHP’yi ne ilgilendiri? Komisyon mu alacaktını? İkincisi 15 milletvekilinin oraya gönderilmesi bir siyasi yolsuzluk, devletten 30-40 milyon para alsın diye vekillerinin giderilmesi bir bakıma da soygundur. Devlet bankasını soymaktan bir farkı yoktur. Siyasi soygundur. Amacınız birincisi olamaz. Sayın Meral Akşener zaten 100 bin imza aldı. O zaman o seçime girsin diye göndermiş olamazsınız. O zaman para alsın diye göndermiş olursunuz” diye konuştu.

BU İNSANLAR TEKRAR ADAY YAPILACAK M? ÖYLEYSE SEÇMENİN KARŞISINA ÇIKIN NE DİYECEKLER'

CHP’li Milletvekillerinin yeniden aday yapılıp yapılmayacağını da merakla beklediklerini dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık, CHP’li 15 Milletvekilinin yeniden aday olması durumunda seçmenlerine ne söyleyeceğini sordu ve CHP seçmeninin kendi iradelerine saygı göstermeyen CHP’ye 24 Haziran seçimlerinde gereken yanıtı vereceğine inandığını sözlerine ekledi:

“Bu 15 CHP’li Milletvekili, lahmacun ve pizza gibi paket edilen bu vekiller geriye dönüyor. Enteresan bir şey var. Bu insanlar tekrar aday yapılacak m? Yoksa yenmiş bir lahmacun gibi siyasi çöplüğe mi atılaca? Tekrar aday yapılıp ödüllendirilecekse, CHP’nin bu adayları seçmenin karşısına çıkıp ne diyecek ve nasıl oy isteyecekle? Seçmen benim irademi pespaye şekilde ayaklar altına alıyorsun, al sana oy mu diyecek seçmen. İkincisi siyasi tarihimizin en kötü siyasi yolsuzluğunu yapan CHP,  Güneş Motel masum kalır, seçmeni tarafından da sorgulanacaktır. Buna ne yanıt verecekle? Toptan bakarsak; CHP siyasi tarihimizde hiç olmamış yaşanmamış bir kötü işi yapmıştır. Bir milli irade ve demokrasi bakımından çok büyük bir ayıp işlemiştir. Bugün bu gelişen son kararla da bu açıkça ortaya çıkmış ve siyasi tarihimizde yerini almıştır bunun bedeli olacaktır. Bedelini bizzat kendi seçmeni CHP’ye ödetecektir. “

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası