Ege Postası
Geri

Başbakan Yardımcısı Işık'tan İzmir mesajları

İzmir’e gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü ziyaret etti. Seçim sürecini değerlendiren Işık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini ancak AK Parti’nin parlamentoda da iyi bir temsil oranında olması gerektiğini söyledi. 2019 yerel seçimlerinin ardından İzmir’de de başarılı olacaklarını belirten Işık, İzmir’i kazanamamalarında kendi eksikleri olduğunu kaydetti. Işık, “Başarının efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekiyor. Hiçbir zaman halkımızda hata bulmadık. Kazanamıyorsak bu bizim eksiğimizdir. Arzu ettiğimiz başarıya imza atamadıysak eksik bıraktığımız yerler vardır demek ki” dedi.
Başbakan Yardımcısı Işık'tan İzmir mesajları
Haberler / Yerel Politika
9 Mayıs 2018 Çarşamba 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Bir dizi ziyaret ve faaliyette bulunmak için İzmir’e gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin mecliste çoğunluk elde etmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilmesi kadar önemli olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İzmir'de ilk olarak İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti. Vali Ayyıldız ile görüşmesinin ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda partililer ile bir araya gelen Işık, İl Başkanı Aydın Şengül ile birlikte açıklama yaptı.

SAYIN ERDOĞAN İLK TURDA ÖNEMLİ BİR FARKLA SEÇİLECEK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini savunan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Bu seçimde alacağımız sonuç ben inanıyorum ki Sayın Erdoğan ilk turda önemli bir farkla seçilecek. Zaten partilerin ortaya koyduğu adaylar da yarışta çok iddialı olmadığının gösteresi. Bu açıdan bir tereddüt yaşamıyoruz. Elbette seçimdir. Her oy bizim için önemlidir. Önce gönlünü almak sonra da oyunu almak bizim için son derece önemli.9 Mayıs itibariyle 24 Haziran’da sayın Cumhurbaşkanımızın büyük  bir farkla kazanacağını söyleyebiliriz” dedi.

AK PARTİ MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU KAYBEDERSE…

‘Cumhurbaşkanlığı’nda Erdoğan’ı ama milletvekilliğinde şu partiye’ gibi bir ayrıma gidilmemesi gerektiğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti’nin mecliste çoğunluğu kaybetmesi durumunda Türkiye’nin mesafe almasının zorlaşacağını söyledi:

“‘Cumhurbaşkanlığı’nda Erdoğan’ı ama milletvekilliğinde şu partiye’ gibi bir ayrıma kesinlikle girmemek durumundayız. Çünkü önümüzdeki 5 yıl ülkenin yeni hükümet sisteminin yeniden oturtulacağı dönem olacak. Yeni sistemin köklü şekilde oturması ve ondan sonraki beş yıllar için Türkiye’nin şahlanışı sürdürebilmesinin yolu parlamentoda AK Partinin çoğunluğu elde etmesi. Birilerinin kapalı kapılar ardındaki hesapları doğru çıkar da AK Parti meclis çoğunluğunu kaybederse Türkiye’nin mesafe alması zorlaşır. Bu konuda yapılan çalışmaların gayretlerin de farkındayız. Ama inşallah milletimiz her iki seçide AK Partiye güçlü bir destek verecek. Ve Türkiye yoluna devam edecek.”

İZMİR’DE İNŞALLAH ARZU ETTİĞİMİZ SONUCA VARACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin ardından 2019 yılında gerçekleşmesi beklenen yerel seçimlerde de iddialı olduklarını belirten Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, yerel seçimlerde İzmir’de arzu ettikleri sonuca bu kez ulaşacaklarını kaydetti.

KAZANAMIYORSAK BU BİZİM EKSİKLİĞİMİZDİR

İzmir’in kazanılmamasında eksikliği kendilerinde aradıklarını dile getiren Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Mart 2019’da da artık İzmir’de bu inşallah arzu ettiğimiz sonuca ulaşacağız. İzmir büyükşehir başta olmak üzere önemli belediyeleri büyük bir çalışmayla kazanacağız. Başarının efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekiyor. Siyasette hiçbir zaman halkımızda hata bulmadık. Kazanamıyorsak bu bizim eksiğimizdir. Arzu ettiğimiz başarıya imza atamadıysak eksik bıraktığımız yerler vardır demek ki. Eksiklerimizi görüp halkımızın gönlünü de oyunu ada alacak çalışmaları yaparak inşallah İzmir’de de sonuca ulaşacağız” diye konuştu.

İZMİR İÇİN İKTİDARIMIZ DÖNEMİNDE SON DERECE ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYOR

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile kendisinin Ege Bölge koordinatörlüğü görevi ve Milletvekilliği döneminde de birlikte çalıştıklarını dile getirerek, iki bakanlığı döneminde de İzmir’e büyük önem verdiğini ve destek verdiğini anlattı:

“Siyasette ülkeye ve şehre hizmet etmenin en önemli araçlarından birisi. İl yönetimi olarak hem İzmir’e hem ülkemize hem insanlığa hizmet eden arkadaşlarımızsınız. Ben Kocaeli’nde il başkanlığı görevi yürüttüm 4 yıl. Milletvekili seçilince seni Ege Bölge Koordinatörü yapıp İzmir ile birlikte 7 ilin sorumluluğunu verdiler. Aydın bey il başkanıydı verimli bir çalışma dönemi geçirdik. İki yıl içerisinde güzel çalışmalar yapıldı. Ama İzmir’de ekonomik krizin verdiği gösterdiği etkiyle 2009’da arzu ettiğimiz başarıyı elde edememiştik. Küresel krizin bir yansımasıydı. 2011’de Aydın Bey vekil seçildi. Birlikte mecliste vekil olarak çalıştık hem de bakan olarak. Bakanlığım dönemde İzmir önem verdiğim illerin başında geliyordu. İzmir’in nitelikli insan yapısıyla katma değer yapan illerden biriydi. İzmir’in nitelikli üretim için altyapısının geliştirilmesine ciddi katkı vermeye çalıştık. Sonra Savunma Bakanlığı döneminde de savunma sanayinde de İzmir’in merkez olması için yoğun çalışmalar sürdürdük. İzmir için iktidarımız döneminde son derece önemli adımlar atıyor. Şehircilik alanında arzu ettiğimiz noktada olmasa da İzmir’in gelişmesi ve büyümesi ülkemizin gelişmesi ve değişmesi anlamına geliyor.”

AYDIN ŞENGÜL: O BİZİM FİKRİ ABİMİZ 

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ı ağırlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, “Sayın Başbakan Yardımcımız hayırlı olsun ziyaretine geldi. Bugün ve yarın programları olacak İzmir'de. Her bakanlığı yapabilecek birikimli çalışkan bakanımız. sayın Bakanımızla bir geçmişimiz var. O bizim Fikri abimiz. İl koordinatorümüzdü. İl başkanlığımız döneminde bize çok yardımları oldu. daha sonra beraber mecliste milletvekilliği yaptık. Kendisi bakanlık yaparken ne zaman ilimizin bir ihtiyacı olsa her türlü desteği verdi” diye konuştu.

Işık, Petkim ve Star rafinelerini ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Petkim Petrokimya Holding AŞ'yi (Petkim) ve yapımı devam eden STAR rafinerilerini ziyaret etti. 

Aliağa'daki Petkim tesislerindeki ziyarette Başbakan Yardımcısı Işık'ı, Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov karşıladı.

Işık, basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Petkim ve yapımı süren STAR rafinerilerinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası