Ege Postası
Geri

“Aday gösterilirsem yüzde 50'yi aşarım“

Belediye başkanlığı döneminde Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, ev ve işyeri ziyaretleriyle ilçe halkının gönlünde yer edindiğini ifade etti
“Aday gösterilirsem yüzde 50'yi aşarım“
Haberler / Yerel Politika
17 Ekim 2013 Perşembe 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yeni Asır Gazetesi'nden Onur Çakır'a konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ iddiasını ortaya koydu. İşte Başkan Karabağ'ın Onur Çakır'la olan sohbeti...
2014 yerel seçim öncesi herkesin sonucu merakla beklediği Bayraklı'nın CHP'li Belediye Başkanı Hasan Karabağ'la söyleştik. "2009 yerel seçimlerinin sonucunu bir ay önce bire bir tahmin etmiştim" diyen Karabağ, "Eğer partim benimle yola devam ederse yüzde 50'nin üzerinde oy alırız. Yeni kurulan belediyeyle ilgili, '3-4 yıl iş yapamaz' diyorlardı. Bu sözleri boşa çıkardık. Herkesi kucakladım. Yaptığım belediyecilik örnek bir Türkiye modelidir. 40 yıldır siyaset yapıyorum. CHP belediye başkanları içerisinde en eski CHP'liyim diyebilirim. Klasik kahve toplantıları, pazar gezmeleri ile seçim alınmaz. Vatandaşa dokunuyorum. Kapı kapı ziyaretler yapıyorum. Bayraklı'da seçimi yeniden alacağız" dedi.
-- Bayraklı'yı nasıl görüyorsunuz'
Bayraklı geleceği olan bir ilçe. Kentsel dönüşüm anlamında rantı yüksek bir bölge. Emlak değerleri şimdiden yükselmeye başladı. Bayraklı'da ev kiralamak, almak zorlaştı. İzmir'in parlayan bir ilçesi.
-- 2009'dan buyana Bayraklı'da neler değişti'
Çok önemli değişiklikler var. Vatandaş kendisini iyi hissetmeye başladı. Belediyeyi artık daha sık sokaklarda görüyor. Terk edilmiş gecekondu insanı, ötekileşme duygusunu uzaklaştırmaya başladı. Bayraklı diğer ilçelerle kıyaslanıyor. Bu duruma geldik. Eskisi gibi kötü anılan bir noktada değil. Bayraklı'nın kötü algısı değişiyor. İlçemizde 29'uncu parkı yapıyoruz. Eski parklar yenilendi. 100 bin metrekare yeşil alan ilave ettik. Spor tesisleri, kültür merkezleri, belediye hizmet binası inşaatı devam ediyor. Pazar yerleri yapılıyor. Fizik anlamda büyük değişim var. Bayraklı insan yoluna, parkına baktığında değişimi görmeye başladı. Çok temiz bir ilçe. Vatandaş, 'iyi ki yeni bir ilçe olduk' diyor. Belediye hizmetlerinden vatandaşın memnun olması beni ve ekibimi çok mutlu ediyor. Sosyal anlamda insana dokunuyoruz. Hep ilklerin altına imza attık.
-- Hangi projeleri hayata geçti'
Kentsel dönüşüm olarak İzmir'de meclislerinden geçirilen tek bölge bizde. Uzlaşma çalışmaları devam ediyor. İlçe belediyesi imkanları ile yapılabilecek projeleri teker teker yapıyoruz. Gümüşpala Spor Kompleksi ve Pazaryeri, Ümit Boz Spor Tesisi, kız misafirhanesi, Alparslan, Yamanlar Pazaryeri'ni yaptık. Doğançay'da spor tesisi yapıyoruz. 75. Yıl Mahallesi'nde kültür merkezi yapıyoruz.
-- Muhalefet, Bayraklı'ya proje yapılmadığını iddia ediyor'
Onlar görmek istemiyor. Belediye hizmet binamızın temeli attık. Çalışmalar sürüyor. Ama bunu görmüyorlar. Ortaya atılan iddiaların yüzde 99'u doğru değil.

5'İNCİ VİTESTE GİDİYORUZ
--Yaklaşık 5 yıllık başkanlığınızda keşkeleriniz oldu mu'
Çok az oldu diyebilirim. Çok keşke olsa başkan olamazsınız. Ben hızlı ve doğru kararlar vermeye çalışan bir belediye başkanıyım. Tez canlıyım. 4.5 yılda atak çalıştık. Yeni belediye kurduk ve o belediyenin yatırım yapar hale gelmesini sağladık. Dışarıdan eleştirenler belediyenin 4.5 yıllık olduğunu unutuyorlar. Şantiyeyi binamız yoktu, yaptık. Birçok tesisi harekete geçirdik. Hepsini yeniledik. Sosyal tesisleri artırdık. Göreve 1'inci viteste başladık şu anda 5'inci vitese doğru geliyoruz. Hizmet binamızın bitmesi ile söz verdiğimiz projelerin yüzde 99'unu yerine getirmiş olacağız.
--Hayalinizdeki proje hangisiydi'
Kentsel dönüşümün gerçekleşmesi. Yetkiler bizden alınıp Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Onun için çok müdahil olamıyoruz. Bu bana kalsaydı 2010'da başlardım. Ancak yasa buna izin verilmedi. Büyükşehir ve ihaleyi alan firma uzlaşma çalışmalarına devam ediyor. 350 kişiyle sözleşme yapılmış. Kentsel dönüşüm şu anda tam istediğim noktada değil. Bunu biraz daha hızlandırmamız gerekiyor. Aziz Bey'le bunu konuşacağım.
-- 2009'da AK Parti'nin kesin kazanacağı gözüyle bakılan Bayraklı'da seçim kazandınız. O günle bugün arasında ne gibi farklar var'
'Bu belediye yeni. 3-4 yıl iş yapamaz' deniyordu. 'İktidar partisinden olursa daha iyi olur' mantığı vardı. Bunların hepsini boşa çıkardık. Gece gündüz demeden çalıştık. Sokaktan çok güzel tepkiler alıyorum. Vatandaşlar belediye başkanını görüyorlar, dokunuyorlar. Hızlı çalışan bir belediyeyiz. Hantal bir yapımız yok. Şu unutulmamalıdır ki yerel ve genel seçim dinamikleri farklıydı.
-- Bayraklı'da CHP'den çok sayıda belediye başkan aday adayı var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'
İnsanlar Bayraklı'yı kazanabilecek bir ilçe olarak düşünüyor. Onun için çok sayıda aday adayı olması normal. Ancak aday adayların yapısına bakmak lazım!
-- CHP'nin Bayraklı'da seçim kazanması için ne yapması gerekiyor'
Bir kere buraya uygun bir isimle yola çıkması gerekiyor. Karşıyaka, Konak, Bornova gibi CHP tabanının olduğu bir yer değil. Partimizin buna dikkat etmesi gerekiyor. Son 2 ayda yapılacak çalışmayla burada seçim kazanılmaz. Genel merkez bunun analizini iyi yapacaktır. Bunun için geldiğimiz günden bu yana çalışıyoruz. Seçimlerin iki faktörü var genel başkan ve yerelde o yerin başkanının etkileri... Bu iki faktörün uyum içerisinde olması lazım. Şu an konjonktür lehimize.
-- AK Parti 2009'da olduğu gibi 2014 yerel seçimi öncesi de 'Bayraklı'yı alacağız' gözüyle bakıyor. Bunun için ne diyeceksiniz'
Onlara 2009'u hatırlatıyorum. Yenilen pehlivan güreşe doymaz.
--Üzerinizde bir baskı var mı'
Hayır. İlk seçimlerin sonuçlarını vermiştim. Sokak sokak analiz yapmıştım. Ben aday olursam yüzde 50'nin üzerine çıkarız. Bu kadar net söylüyorum. 225 bin seçmen var. 190 bini oy kullansa, 100 binin üzerine çıkarız.

'KAPI KAPI GEZECEĞİM'

--Yeniden aday gösterilirseniz, seçim stratejiniz ne olacak'
Kapı kapı gezeceğim. Belediye hizmetlerini tek tek anlatacağım. Klasik kahve toplantıları, pazar gezmeleri ile seçim alınmaz. Vatandaşları yaptığımız projeleri gezdirmeye başladık. Yerinde görüyorlar. Aday gösterilirsem seçimi alırız.
-- CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer'le yollarınızı ayırdığını biliyoruz. Bunun sebebi ne'
Bu partinin iç meselesi. Bunu tartışmak doğru olmaz.
-- Arabanız kurşunlandı. Bu durum moralinizi bozdu m? Bunu yapan kim ya da kimler'
Emniyet kimin yaptığını biliyor. Bu durum moralimi bozmadı. Bu tür şeylere alışkınım. Suç örgütlerinin yoğun olduğu bir bölgede belediye başkanlığı yapıyorum.
-- İzmir'de bir çöp tartışması var. Siz nasıl görüyorsunuz'
Çöp tesisinin hangi teknoloji ile çevreyi nasıl etkilediğinin kamuoyuna tam anlatılması gerekiyor. Batıda örnekleri gidip görüyoruz. En yakın zamanda Viyana'da gördüm. Çöp bertaraf tesisi şehrin merkezinde. Buradan elde edilen enerjiyle şehrin ısınması sağlanıyor. Çevreye olumsuz bir etkisi de yok. Büyükşehir yetkililerin çıkıp bu tesisin özelliklerini anlatması gerekiyor. Şu anda herkes bilgi eksikliği yaşıyor. Büyükşehrin bununla ilgili geniş bir çalışma başlatmasını istiyorum. Anlatsınlar. Yapacakları bu.
-- Çok sıkıldığınız zaman ne yapıyorsunuz'
Arabayı alıp yazlığa gidiyorum. Kafamı orada dinliyorum.
-- Kendinize vakit ayırabiliyor musunuz'
Öyle boş vaktim yok. Belediye başkanlığında mesai kavramı yok.

"KİMİNLE KAZANILACAKSA, O ADAY GÖSTERİLİR"

-- Bayraklı'da adayın nereli olduğu önemli mi'
Önemli. Bayraklı'nın yüzde 50'si Egeli. Sanılan aksine burada Kürt kökenli vatandaşımız çok fazla değil. Ama ben herkese eşit yaklaştım. Asla ve asla ayrım yapmadım. Yapmam da. Herkese iş verdim. Yaptığım belediyecilik örnek bir Türkiye modelidir. Herkesi kucaklayan bir tavrımız oldu. Belediyede çalışanlara bakın orada kendinizi görürsünüz.
-- Genel merkez aday belirlemek için anket yapacak. Bundan çekiniyor musunuz'
Doğru yapılan hiçbir şeyden çekinmem. Anket bilimsel yapılacaksa niye çekineyi? Benimle seçim alınacaksa ben aday olayım. Benimle olunmayacaksa aday olmayayım. Şöhret için aday mı olunu? Biz onları aştık. Siyasete 1973'te girdim. 40 yıllık siyasetçiyim. CHP belediye başkanları içerisinde en eski CHP'liyim diyebilirim. Gençlik kollarından geldim. Genel Başkanımız iyi niyetli bir kişi. Çalışkan da. Var gücüyle çalışıyor.
"Partinin vefa duruşu göstermesi gerekiyor"
--İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aday adayı olup olmayacağını açıklamadı. Sizce yola devam etmeli mi'
Bence etmeli. Kırsalda Aziz Bey'in bireysel oyları var. Yeni bir adayla başlamanın hiç anlamı yok. Bu Bayraklı için de geçerli. Mahkeme sürecinde bir mağdurluk var. Buna karşı partinin vefa duruşu göstermesi gerekiyor. Aday olacaktır. O izlenimi alıyorum. (Yeni asır)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası