Ege Postası
Geri

Afgan - Türk kız lisesinin yeni eğitim binası törenle hizmete açıldı

Afgan-Türk Çağ Eğitim Kurumları’nın Belh vilayetinin Mezar-ı-şerif şehrindeki kız lisesinin yeni eğitim binası Afgan ve Türk yetkililerinin katılımıyla törenle hizmete açıldı.Açılışta konuşan Afgan-Türk Çağ Eğitim Kurumları...
Afgan - Türk kız lisesinin yeni eğitim binası törenle hizmete açıldı
Haberler / Dünya
17 Haziran 2013 Pazartesi 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afgan-Türk Çağ Eğitim Kurumları’nın Belh vilayetinin Mezar-ı-şerif şehrindeki kız lisesinin yeni eğitim binası Afgan ve Türk yetkililerinin katılımıyla törenle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Afgan-Türk Çağ Eğitim Kurumları Başkanı Numan Erdoğan, "Herat kız lisesinin yeni binasının açılışını yapmıştık. Şimdi bu güzel okulun eğitim binasının açılışını yapmaktayız. Önümüzdeki ay Kabil’de imam hatip lisesinin yeni binasının açılışını ve Celalabad lisesinin yeni okul binasının temel atma törenini gerçekleştirmeyi planlamaktayız.” dedi.

Erdoğan, bu okullarda okuyan öğrencilerinin başarılarını dile getirerek, "Afgan-Türk eğitim kurumları 6 vilayette 32 müessise ile 7 bin öğrenciye hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz 2012 yılında katıldıkları uluslararası bilim ve proje olimpiyatlarında 75 madalya aldı. 2013 yılında bu sayı 144 madalyaya ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

Afgan-Türk Çağ Eğitim Kurumları Başkanı Erdoğan, Aydınız firmasının temsilcisi Meriç Aydınız'a okul inşaat alanında yaptığı katkılar, diğer Türk işadamları ve Afganistan devletinin verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Basat Öztürk, açılış töreninde yaptığı konuşmasında, “Numan beyin şahsında bütün Afgan-Türk okullarına, muallim ve muallimelerine, bütün talebelerine teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu medeniyetin en üst seviyesine erişmek için bir gayret. Değeri o kadar büyük ki, sadece bu dünyada değil öbür dünyada da bunun büyük değeri var Allah biliyor. İnşallah Afgan kardeşlerimizin ve Afganistan'ın ilerlemesine ve gelişmesine vesile oluyorlar.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası