Ege Postası
Geri

Afgan aileler Kültür Şöleni’nde hasret giderdi

Uzun süredir İzmir’de bunan Afgan aileler, ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ kapsamında İzmir’de düzenlenen Kültür Şöleni’nde hasret giderdi.        Uzun süredir vatanlarından uzak İzmir’de...
Afgan aileler Kültür Şöleni’nde hasret giderdi
Haberler / Güncel
26 Mayıs 2013 Pazar 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uzun süredir İzmir’de bunan Afgan aileler, ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ kapsamında İzmir’de düzenlenen Kültür Şöleni’nde hasret giderdi.

        Uzun süredir vatanlarından uzak İzmir’de ikamet eden Cevat Muhammed ve Hizbenay Semedi ailesi, soluğu Kültür Şöleni’nde açılan Afganistan standında aldı. Burada Afganistan havası soluklayan aileler, Afgan müzik eşliğinde oynayan Afgan gençleri dakikalarca seyretti.
Stantta memleket havası solukladıklarını dile getiren Cevat Muhammed, ”Uzun süredir vatanımızdan uzaktayız. Şölen hasret gidermek için bize ilaç oldu. Burada Afganistan havasını soluklamak çok mutluluk verici bir durum. Çok duygulandık.” dedi.

    Bir diğer aile reisi Hizbenay Semedi ise “Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Kendimi Afganistan’da hissediyorum.” ifadelerini kullandı. Konuşurken duygulanan Hizbenay Semedi’nin eşi Seher Muhammed, “Bize özlediğimiz memleketimizin havasını soluklattılar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

        Afganistan standında çocuklarıyla hasret gideren Cevat Muhammed’in eşi Nargiz Muhammed, ”Uzun süredir vatan hasreti çekiyorduk. Kendimizi bir anda memleketimizin havasının estiği mekanda görünce duygulandık. Kısa süre olsa da kendimizi Afgan halkının içinde görmek bizi çok sevindirdi. Bu organizasyonu yapanlara şükranlarımızı dile getiriyoruz.” dedi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası