Ege Postası
Geri

Afganistan, Reyhanlı'daki saldırıyı kınadı

Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Canan Musazai, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan saldırıları kınadıklarını bildirdi. Musazai, basına yaptığı açıklamada, Afganistan ile Türkiye arasında tarihi bir bağ olduğunu vurgulayarak,...
Afganistan, Reyhanlı'daki saldırıyı kınadı
Haberler / Dünya
13 Mayıs 2013 Pazartesi 11:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Canan Musazai, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan saldırıları kınadıklarını bildirdi.

Musazai, basına yaptığı açıklamada, Afganistan ile Türkiye arasında tarihi bir bağ olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti, tarih boyunca Afganistan’ın en önemli müttefiklerinden olmuştur. Afganistan hükümeti ve halkı, Türkiye halkının üzüntüsünü paylaşıyor." dedi.

Bu arada İran sınırında 11 Afgan'ın öldürülmesiyle ilgili de konuşan Musazai, İran’ın Kabil Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldığı aktardı. Afganistan Yüksek Mahkemesi ve Dışişleri Bakanlığı heyetinin, konuyu görüşmek üzere önümüzdeki hafta İran’a gideceklerini açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası