Ege Postası
Geri

Davutoğlu: Saldırının arkasında eski bir Marksist terör örgütü var

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Reyhanlı'da düzenlenen saldırının arkasında Esed rejimi ile doğrudan irtibatlı eski bir Marksist terör örgütü olduğunu açıkladı.Bakan Davutoğlu, Alman mevkidaşı Guido Westerwelle ile düzenlediği...
Davutoğlu: Saldırının arkasında eski bir Marksist terör örgütü var
Haberler / Dünya
12 Mayıs 2013 Pazar 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Reyhanlı'da düzenlenen saldırının arkasında Esed rejimi ile doğrudan irtibatlı eski bir Marksist terör örgütü olduğunu açıkladı.

Bakan Davutoğlu, Alman mevkidaşı Guido Westerwelle ile düzenlediği ortak basınn toplantısında Suriye meselesinin çözümü için ivme kazanıldığı bir dönemde Reyhanlı'daki barbarca saldırının gerçekleştirildiğini hatırlattı. Bu terörist yapı içindeki 9 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Ahmet Davutoğlu,"Bunlar üzerinden yaptığımız çalışmalarda rejimle doğrudan irtibatlı eski bir Marksist terör örgütüne ait olduğu ortaya çıktı." dedi.

BM Güvenlik Konseyi, Suriye halkını, komşu ülkeleri, bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit eden bir rejime karşı hiçbir önlem almadığına dikkat çeken Davutoğlu, "BM Güvenlik Konsey'nin bu konuda net ve açık bir karar alması lazımdır." çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye ile ilgili kırmızı çizgilerinin ise "Suriye halkına yönelik kolektif cezalandırmanın devam etmesi" olduğunu söyledi. Davutoğlu, kimyasal silah kullanılmadan yapılan katliamların "olabilirmiş" gibi gösterilmesinin doğru olmadığını vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası