Ege Postası
Geri

Hiç çocuğu olmasa da yılın annesi seçildi

İngiltere Türk Aile Birliği, Londra’da düzenlediği ‘Anneler Günü’ etkinliğinde, hiç çocuğu olmayan ama gönüllü hizmetleriyle onlarca çocuğa annelik yapan Emine Sönmez’i ‘yılın Annesi’ seçti.İngiltere’de farklı zamanda yapılmasına...
Hiç çocuğu olmasa da yılın annesi seçildi
Haberler / Dünya
12 Mayıs 2013 Pazar 15:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiltere Türk Aile Birliği, Londra’da düzenlediği ‘Anneler Günü’ etkinliğinde, hiç çocuğu olmayan ama gönüllü hizmetleriyle onlarca çocuğa annelik yapan Emine Sönmez’i ‘yılın Annesi’ seçti.

İngiltere’de farklı zamanda yapılmasına rağmen bu ülkedeki Türkler Türkiye’ye göre yaptıkları kutlamalar çerçevesinde düzenledikleri ‘Anneler Günü’ etkinlikleriyle yılın annesini seçiyor.
İngiltere Türk Aile Birliği, geleneksel ‘Anneler Günü’ kutlamasını Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu’nda gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Eğitim ve Kültür Ataşesi Hasan Kortay, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri konseyi Başkanı Aysın Yılmaz’ın da katıldığı etkinlikte, hiç çocuğu olmayan ama gönüllü hizmetleriyle bilinen Emine Sönmez yılın annesi seçildi.

Okul öğrencilerinin şiir ve oyunlarla kutladığı anneler günü etkinliğinde konuşan KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, insan hayatında annelerin yerinin ayrı olduğunu belirterek, “Annelerimiz sağ iken sevgimizi ve saygımızı esirgemeyelim. Onlar birçok meşakkate katlanıp bizleri yetiştirdi. Annelerimize zaman ayırıp, yakından ilgilenelim, ziyaret edelim.” diye konuştu.

İngiltere Türk Aile Birliği Başkanı Sevtap Kemal, “Annelerimiz, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi, dünyada hiçbir şeyle karşılaştırılamayacak kadar değerli, yeri hiçbir zaman doldurulamayacak kutsal varlıklarımızdır." dedi.

Yılın Annesi seçilen Emine Sönmez’e plaketini KKTC Temsilcisi Oya Tuncalı, bir buket çiçeği ise Konsey Başkanı Aysın Yılmaz takdim ederek kutladı.

Yılın Annesi seçilen Emine Sönmez duygulanarak konuşamayacağını belirtirken, kardeşleri ve yakınları duygulu anlar yaşadı.

Londra’da ‘Yılın Annesi’ seçilen Emine Sönmez, Limasollular Derneği’nin kurucu başkanlığını sürdürüyor. Sönmez, hafta sonu Türk dili ve kültürü eğitimi veren okullarda gönüllü olarak çalışarak çocuklara annelik yapıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası