Ege Postası
Geri

Azerbaycan'daki Türk işadamları derneği, yeni dönem başkanını seçti

Azerbaycan'daki Türk sanayici ve işadamlarının ortak adresi olan Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAB) 19. dönem genel kurulu ve başkanlık seçimi yapıldı. 18. Dönem Başkanı Murat Bakır, yeniden başkan seçildi. Bakü...
Azerbaycan'daki Türk işadamları derneği, yeni dönem başkanını seçti
Haberler / Dünya
12 Mayıs 2013 Pazar 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan'daki Türk sanayici ve işadamlarının ortak adresi olan Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAB) 19. dönem genel kurulu ve başkanlık seçimi yapıldı. 18. Dönem Başkanı Murat Bakır, yeniden başkan seçildi.

Bakü Hilton Otel'de yapılan genel kurula, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Azerbaycan parlamentosundan milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve TÜSİAB üyeleri katıldı. Kurul, üye yeter sayısının belirlenmesi, saygı duruşu ve milli marşların okunmasıyla başladı. Divan kurulu teşekkülü sonrası söz alan Murat Bakır, Azerbaycan'da faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin 500 yabancı şirketten bininin Türkiye sermayeli olduğunu söyledi. Söz konusu bin şirketin aktif olan 500 şirketinden 300'ünün TÜSİAB üyesi olduğunu bildirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükelçi Coşkun da iki ülke arasındaki dostluğa şahsen katkı sağlayan merhum Haydar Aliyev ve Atatürk'ü hatırlatarak, ''Tarihe mal olmuş bu değerli liderlerimizin çizdiği yolun işadamlarımız tarafından benimsenerek sahipleniyor olması son derece manidar.'' dedi.

Basına açıklamalarda bulunan TÜSİAB Başkanı Murat Bakır, derneklerinin demokratik temayüller esasında genel kurullarını yaparak başkanlarını seçtiklerini bildirdi. Bakır, "İinşallah bu dönem oluşturacağımız yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da geliştirmeye çalışacağız.'' dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası